Cobra Instalaciones y Servicios aconsegueix el contracte FEED per al Projecte Empire Wind als EUA

Cobra Instalaciones y Servicios aconsegueix el contracte FEED per al Projecte Empire Wind als EUA
1
Es llegeix en minuts

Cobra Instalaciones y Servicios ha firmat un contracte de ‘frontal engineering design’ (FEED) amb Empire Wind LLC, per estudiar la implantació d’una solució basada en fonamentacions de formigó per gravetat per als aerogeneradors del projecte Empire Wind a Nova York. El contracte FEED va començar l’1 de febrer i finalitzarà l’agost del 2021.

Empire Wind està sent desenvolupat per Equinor i BP a través de la seva associació estratègica 50/50 als Estats Units.

Cobra i Esteyco, una firma d’enginyeria espanyola amb reconeguda experiència en el sector renovable i dissenyadora d’aquesta fonamentació per gravetat ELISA, col·laboren amb Equinor en el projecte Empire Wind des del 2019, començant amb un contracte per a un estudi de concepte. Per a aquest contracte FEED, Dragados USA, com a empresa líder en construcció d’obra civil pesada amb àmplia experiència i presència a Nova York des del 2005, s’ha unit a Cobra i Esteyco el 2020 com a soci local de construcció per a aquest projecte. 

Des de febrer del 2018, Cobra i Esteyco van unir esforços a través d’un acord a llarg termini per desenvolupar i comercialitzar (implantar) les seves tecnologies de fonamentació eòlica marina de formigó, que inclou la fonamentació fixa de fons ELISA Gravity Base ja prototipada i en funcionament amb una turbina de 5 MW a les illes Canàries, i la tecnologia flotant de formigó TELWIND. 

Cobra és un líder mundial en el desenvolupament, construcció i O&M de projectes d’energies renovables i convencionals, i un actor creixent en el mercat de l’energia eòlica marina, oferint tecnologia exclusiva, EPCI i serveis d’O&M. 

Notícies relacionades

Dragados és una empresa de construcció líder al món amb capacitats inigualables en projectes d’infraestructura civil pesada, marítima i d’enginyeria a gran escala, amb una presència forta i consolidada a la costa est dels EUA i l’àrea de Nova York/Nova Jersey. 

Esteyco és una consultora d’enginyeria amb més de 50 anys d’experiència en els camps de les infraestructures i l’arquitectura, i una referència internacional en el sector de les energies renovables. Pioners en torres eòliques prefabricades de formigó, Esteyco ha desenvolupat íntegrament les tecnologies ELISA i TELWIND, les dues noves solucions disruptives per a la subestructura dels aerogeneradors ‘offshore’.

Temes:

Empreses