NOTA DE PREMSA

Aqualia gestionarà el proveïment d’aigua a un dels principals complexos industrials de l’Aràbia Saudita

La companyia, a través de la seva participada local HAAISCO, acaba de ser seleccionada per a l’operació i manteniment de la dessaladora i el sistema de distribució d’aigua potable de l’àrea industrial de Gizan, al sud-oest de l’Aràbia Saudita

Aquest important nucli, dedicat al sector secundari, allotja nombroses companyies internacionals de transformació i constitueix un enclavament estratègic per al desenvolupament econòmic del país

Aqualia gestionarà el proveïment d’aigua a un dels principals complexos industrials de l’Aràbia Saudita
3
Es llegeix en minuts

Aqualia, a través de la seva empresa participada saudita HAAISCO (Haji Abdullah Alireza & Co. Integrated Services Ltd), acaba d’adjudicar-se el contracte per a l’operació i manteniment de la dessaladora i el sistema de distribució d’aigua potable de l’àrea industrial de Gizan (Jizan City for Primary and Downstream Industries – JCPDI), a l’extrem sud-oest de l’Aràbia Saudita.

La planta té capacitat per produir 60.000 m3 d’aigua dessalada al dia, tant d’aigua potable com de servei, que seran subministrats a les indústries instal·lades al complex. Entre els seus processos de tractament destaquen un sistema de flotació per aire dissolt, una ultrafiltració d’aigua de mar, mòduls d’osmosi inversa i un posttractament per adequar l’aigua als requeriments d’utilització. A més, compta amb tots els mitjans auxiliars com una dosificació de productes químics, un sistema de producció d’hipoclorit sòdic in situ, els corresponents sistemes de bombatge i una xarxa de subministrament a tot el polígon.

El client, Marafiq, la companyia responsable del subministrament d’aigua i electricitat a les regions saudites de Jubail i Yanbu, de qui els accionistes majoritaris són l’estat saudita i Saudi Aramco, ha adjudicat la gestió de les instal·lacions per un període de 3 anys a través d’un procés de licitació i per criteris estrictament tecnicoeconòmics.

La ciutat de Gizan per a indústries primàries i descendents estpa situada a l’extrem sud-oest del Regne de l’Aràbia Saudita. Aquest enclavament industrial s’estén al llarg de més d’11 quilòmetres de costa, compta amb una àrea total de més de 100 km2 i està situat al costat del tercer port més important de l’Aràbia Saudita, al mar Roig. El nucli de Gizan, dedicat al sector secundari, manté una ubicació estratègica a causa de la seva proximitat a les rutes marítimes internacionals, allotja nombroses companyies internacionals de transformació i constitueix un enclavament transcendental per al desenvolupament econòmic del país.

Aqualia al Pròxim Orient

El valor total dels contractes que actualment Aqualia gestiona a la Península Aràbiga (Aràbia Saudita, EAU, Qatar i Oman) supera els 600 milions d’euros. Majoritàriament són de caràcter concessional i responen a models de col·laboració publicoprivada. D’aquesta manera Aqualia dona servei a la regió a més de sis milions d’habitants. Entre aquests contractes destaquen el d’operació i manteniment de la xarxa de sanejament i depuració de la zona est d’Abu Dhabi (ciutat d’Al-Ain), l’operació i manteniment del sistema de sanejament d’Abu Dhabi capital i les illes adjacents Al Reem, Al Maryah i Saadiyat, la gestió de les infraestructures hidràuliques del port omanita de Sohar o la gestió del sistema de sanejament de Dhakhira a Qatar. A l’Àrea MENA, Aqualia va assolir una facturació de 163 milions d’euros el 2020, el que va suposar gairebé un 14% del total dels seus ingressos.

Recent adquisició de HAAISCO

Notícies relacionades

A principis del 2020, Aqualia va adquirir al grup saudita Haji Abdullah Alireza el 51% de la societat HAAISCO (Haji Abdullah Alireza Integrated Services Ltd), encarregada de l’operació i manteniment de diverses dessaladores a l’Aràbia Saudita. Entre elles hi ha la planta de l’aeroport internacional Rei Abdulaziz, de Jiddah, concessió de la societat Qatarat, de la qual Aqualia també va adquirir un 51% en la mateixa operació. Amb això es va iniciar una aliança que en poc temps ja està produint èxits rellevants com aquesta adjudicació a Gizan.

HAAISCO opera i manté igualment unes altres dues dessaladores a l’Aràbia Saudita: la d’aigua de mar per osmosi inversa de la KAUST University, ubicada a Thuwal i que produeix 52.250 m3 diàriament. També gestiona per a Aramco-Sumitomo la planta de dessalatge MED (destil·lació multiefecte) de Rabigh, de 10.000 m3 de producció diària.