CERTAMEN

Periodisme i gestió de l'aigua, dos valors ferms en temps de Covid-19

Aqualia convoca la cinquena edició del Premi de Periodisme i el seu termini d'admissió de candidatures comença aquest dijous

aqualia

aqualia

2
Es llegeix en minuts

Des d’aquest dijous, 26 de novembre, Aqualia obre el termini d’admissió de candidatures per a la 5a edició del Premi de Periodisme ‘La gestió integral de l’aigua als municipis’. El certamen té per objectiu el reconeixement dels periodistes que contribueixen amb els seus treballs a incrementar la cultura de l’aigua com a bé escàs i preuat.

Durant aquest 2020 el gran impacte de la Covid-19 ha posat de manifest la importància de comptar amb la garantia d’uns serveis d’aigua excel·lents. Al nostre país, i malgrat les dificultats, el sector de l’aigua urbana manté unes altíssimes prestacions. Malgrat això, o potser per aquesta causa, la ciutadania sovint no percep tot el seu valor i l’enorme quantitat d’esforç i recursos que aquests serveis requereixen.

En els temps actuals, també la tasca dels professionals de la informació resulta fonamental perquè la ciutadania obtingui certeses i elimini incerteses.

El termini de presentació de treballs, que s’obre aquest dijous, s’estén fins al pròxim 28 de febrer del 2021. Podran optar als premis els treballs periodístics publicats entre l’1 de novembre del 2019 i el 30 de novembre del 2020 en mitjans de comunicació espanyols en suports de premsa, ràdio i televisió, impresos o digitals, sense límit de treballs per autor. Es reconeixerà la tasca del periodista que reflecteixi la importància de la gestió del cicle integral de l’aigua per al desenvolupament de les societats i els territoris, en aquest 2020 marcat per la crisi sanitària.

Perquè els treballs siguin admesos resultarà imprescindible emplenar i enviar, per correu electrònic o correu postal, el formulari d’inscripció disponible en la web d’Aqualia (www.aqualia.com).

Els premis

El jurat concedirà un primer premi, de 3.000 euros, i dos accèssits, de 1.500 euros cada un, als millors treballs presentats. L’organització del certamen ha decidit ampliar la nòmina de premiats. Així, el jurat d’aquesta cinquena edició podrà atorgar fins a dues mencions especials que comportaran un premi econòmic de 1.000 euros cada una. Aquestes mencions es concediran sempre que el jurat consideri que hi ha treballs que la mereixen.

L’organització del certamen comunicarà durant el mes d’abril del 2021 els finalistes del certamen i la data de l’esdeveniment d’entrega dels premis, que se celebrarà a Madrid, seguint les mesures sanitàries i de seguretat establertes per les administracions per a aquell moment.

Notícies relacionades

Tota la informació del certamen, les condicions de participació i el mode d’enviament dels treballs poden consultar-se en les Bases del V Premi de Periodisme publicades en la web d’Aqualia.

Un certamen consolidat

El balanç de les quatre primeres edicions és molt positiu. El 2016 el jurat va elegir com a guanyador el periodista Tomás Díaz per un article publicat en el diari ‘El Economista’ titulat ‘El canon de saneamiento subirá un 50% y encarecerá el recibo’. En la segona edició es va alçar amb el primer premi el periodista Francisco Jiménez del ‘Diario Sur’ pel seu article ‘Un goteo constante en plena sequía’. El 2018, el Premi de Periodisme Aqualia va recaure en Jorge García Badía, periodista de ‘La Verdad de Murcia’, pel seu treball ‘El servicio municipal de Aguas pierde al año 300.000 euros por fraudes en la red’. En l’última edició, l’article ‘En el coche eco y sin olores que anda con la caca de Chiclana’ publicat pel periodista Paco Rego en ‘El Mundo’ es va fer creditor del IV Premi de Periodisme Aqualia.