Grupo Albia rendeix homenatge als seus centres als morts el dia de Tots Sants

A Móstoles, Torrejón i Parla, que han rebut una cinquena part dels morts per Covid-19 de tot Espanya, ha realitzat homenatges amb els seus alcaldes

cm

cm

3
Es llegeix en minuts

El Grup Albia, referència en el sector funerari, ha vestit els seus centres de Parla, Móstoles, Torrejón, Vitòria, Pontevedra i Vigo de crisantems blancs, que representen l’eternitat, amb l’objectiu d’honrar la memòria els morts, especialment els que han mort per la pandèmia de Covid-19. A més, estan celebrant minuts de silenci amb motiu del pont de la festivitat religiosa de Tots Sants.

La companyia s’adscriu així a l’homenatge a les víctimes de la pandèmia i als morts durant aquest any de l’Associació Nacional de Serveis Funeraris. De fet, als centres de Móstoles, Torrejón i Parla els actes de minut de silenci han estat presidits pels alcaldes de les poblacions que han volgut acompanyar les famílies en aquest dia perquè aquests tres tanatoris han rebut des de l’inici de la pandèmia prop del 20% dels morts per coronavirus d’Espanya.

En els actes que es realitzen fins dimarts als diferents tanatoris es guarda un minut de silenci pels morts i es fa entrega, a més, d’una flor a tots aquells familiars que s’acostin als centres a recordar els seus éssers estimats. «Aquest any ha sigut especialment dur per a les famílies, acomiadar-se suposa assumir la nova perspectiva davant el fet de la pèrdua, implica deixar marxar a una persona morta, però desafortunadament, moltes persones no van poder acomiadar-se del seu familiar mort per la situació esdevinguda per la Covid-19», recorda Marian Carvajal, responsable d’Atenció Emocional de Grup Albia. «Per aquest motiu creiem que aquest homenatge és terapèuticament positiu per a les famílies que estan passant un procés de duel, ja que els permetrà recoedar als seus éssers estimats i tancar aquest adeu interromput».

A més d’homenatjar els morts i acompanyar les famílies, aquest dia de Tots Sants també es vol mostrar el compromís del sector amb l’acompanyament als éssers estimats en el seu procés de duel. El president de Panasef, Juan Vicente Sánchez-Araña, va assenyalar: «En el sector funerari som 12.000 professionals a tot Espanya que hem estat en l’epicentre d’aquesta crisi. Ho hem viscut des de dins i volíem aprofitar aquestes dates per homenatjar qui més s’ho mereix: els nostres difunts i les seves famílies. També els nostres professionals, de vegades oblidats, que fan possible la imprescindible tasca social de la professió».

Els serveis funeraris d’Albia i els del tot el sector han treballat durant la pandèmia en una situació sense precedents, posant a disposició tots els recursos per garantir la continuïtat d’un servei fonamental davant l’emergència sanitària que ha travessat tot el territori nacional.

«La nostra prioritat és garantir la salut dels treballadors i les famílies, assegurar el servei funerari per ser útils a la societat ara més que mai. El nostre compromís és ferm per poder continuar prestant un servei essencial i ser al costat de les famílies», va destacar en un comunicat Juan Rodríguez, CEO de Grup Albia, que va recalcar que la companyia continuarà prestant serveis funeraris a aquelles famílies que vulguin acomiadar els seus éssers estimats, garantint la continuïtat d’un servei fonamental per a la societat davant l’emergència sanitària.

Notícies relacionades

Per a les jornades del dia de Tots Sants i el Dia dels Difunts (1 i 2 de novembre), Grupo Albia ha establert un protocol especial que permeti a les famílies recordar i homenatjar els seus familiars respectant les mesures de seguretat que garanteixin el benestar dels visitants als centres. Entre les mesures aplicades es troba un sistema de càlcul de persones i control d’aforaments; l’establiment d’horaris d’ingrés i temps límit d’estada a les instal·lacions; control del flux d’entrades i sortides del centre, inclòs aparcament; distanciament social de dos metres i l’obligatorietat de l’ús de mascareta i guants, entre d’altres.

Albia, pertanyent al Grup Santalucía, és un grup empresarial de referència a nivell nacional dedicat a l’organització, gestió i realització integral i personalitzada de serveis funeraris. En l’actualitat, el grup gestiona 253 centres funeraris, 122 tanatoris, 34 crematoris, 20 cementiris a tot el país i una flota superior als 500 vehicles propis. A més, gestiona quatre empreses d’art floral i una fàbrica de transformació de marbre. A tancament del 2018, sumava una plantilla pròxima als 1.300 professionals que van realitzar més de 70.000 serveis funeraris i més de 7 milions de persones utilitzen les seves instal·lacions a l’any.