El Govern del Regne Unit proposa noves mesures per garantir l'accés a l'efectiu entre la població

1
Es llegeix en minuts

El Govern del Regne Unit continua ampliant les mesures per garantir l’accés a l’efectiu entre la població, dins del pla per assegurar l’accés i protegir la moneda pública de curs legal davant l’increment de mètodes de pagament privats que poden generar exclusió financera en els col·lectius més vulnerables.

De cara a minimitzar els riscos d’exclusió que provoquen els pagaments digitals, l’Executiu britànic està valorant establir noves mesures que garanteixin l’accés igualitari als diners en efectiu a les pimes i a la població general, amb especial atenció a les persones de la tercera edat i de col·lectius més vulnerables.

Donada la seva funció reguladora actual i el seu objectiu de protegir el consumidor, el Govern planeja concedir a la Financial Conduct Authority (FCA) la responsabilitat general de mantenir un sistema d’efectiu minorista que funcioni correctament, establint requisits per satisfer les necessitats d’efectiu dels consumidors i les pimes. Una de les proposada que actualment considera és la de permetre el reembors en establiments minoristes sense necessitat de compra vinculada.

Notícies relacionades

El Govern ja va anunciar en el Pressupost 2020, presentat al març, que legislaria per protegir l’accés a l’efectiu al Regne Unit i garantir la seva infraestructura a llarg termini.

«Som conscients que l’efectiu continua sent realment important per als consumidors i les empreses i, per això, vam prometre legislar per protegir l’accés de tots els que ho necessitin. Volem aprofitar el mateix pensament creatiu que ha impulsat la innovació en els pagaments digitals per mantenir el sistema d’efectiu del Regne Unit i assegurar que les persones puguin accedir-hi fàcilment», ha assegurat John Glen, secretari d’Economia del Tresor.