Naturgy executarà 300 iniciatives anuals per la biodiversitat i el medi ambient fins al 2022

naturgy

naturgy

3
Es llegeix en minuts

Naturgy executarà 300 iniciatives anuals per la biodiversitat i el medi ambient fins al 2022, dins de la seva àmplia bateria de mesures dins del seu compromís ferm en aquesta matèria.

En el Pla Global de Medi Ambient fins al 2022 de la companyia que presideix Francisco Reynés es marca aquest objectiu de realitzar 300 iniciatives per la biodiversitat cada any fins aquest horitzó, per les 257 que van portar a terme el 2019. 

Amb aquestes accions realitzades l’any passat van arribar a una superfície ambiental restaurada superior a 2.600 hectàrees, de les quals el 60% correspon a espais protegits o hàbitats d’espècies protegides.

La implantació de l’‘economia circular’ és una de les claus de l’energètica per al seu compromís amb el medi ambient. El 2019, el grup va reduir les seves emissions de CO2 un 16%, també va retallar un 25% l’ús d’aigua en les seves activitats, va ser capaç de generar un 66% menys de residus i va revaloritzar o va reciclar el 57% dels residus produïts.

Gràcies a aquestes xifres i iniciatives, Naturgy va obtenir l’any passat la màxima qualificació de l’índex CDP (Carbon Disclosure Project) i es va convertir en l’única energètica espanyola i una de les cinc del món en aconseguir-la.

Així mateix, durant 2019 l’energètica presidida per Francisco Reynés va realitzar més de 100 estudis, especialment en l’àmbit de les instal·lacions de generació (tèrmiques, hidràuliques i parcs eòlics) i distribució elèctrica, a fi de realitzar el seguiment de l’estat ambiental i ecològic. A més, va portar a terme 90 iniciatives de conservació d’espècies i espais naturals protegits.

Referent a la utilització de l’aigua dins de l’activitat de la companyia, l’aigua captada del mar representa un 96% del total, la reutilitzada un 3% i l’aigua dolça un 1%.

A més, el 98% de l’aigua captada és tornada al medi. Una vegada utilitzada l’aigua, es generen uns corrents d’aigües residuals que són tractades per reduir la contaminació abans de l’abocament enmig.

L’abocament d’aigua més gran correspon a les centrals tèrmiques, en les que es realitza el seguiment i anàlisi, que segons les dades de Naturgy no van generar impactes en els ecosistemes aquàtics afectats.

INICIATIVES A TOT EL MÓN

Les iniciatives del grup en matèria de biodiversitat i medi ambient s’estenen per tot el món, destaquen la restauració ambiental de les zones afectades per la construcció del parc eòlic de Crookwell (Austràlia), amb la revegetació de pastius, la sembra de més de 3.000 arbres i el control per evitar plantes invasores.

Al Brasil, la companyia ha portat a terme la revegetació i el manteniment periòdic per garantir l’establiment dels exemplars plantats a la regió de Sao Paolo per a la recuperació de la mata atlàntica.

A Xile, Naturgy ha desenvolupat un sistema de reg de manteniment per garantir la supervivència dels exemplars plantats en l’àrea afectada per la construcció de xarxes de gas.

Referent a Espanya, el grup ha realitzat importants actuacions, com la del manteniment de l’espai restaurat llac de Meirama (la Corunya), a partir de l’espai que ocupava una antiga mina i que actualment és un dels llacs artificials més grans d’Europa.

Així, es van plantar gairebé mig milió d’arbres, amb la qual cosa van convertir l’entorn en un espai privilegiat de biodiversitat, on segons la Universitat de Santiago de Compostel·la, s’ha identificat 839 espècies animals i vegetals.

També a Galícia es va continuar amb les captures d’exemplars piscícoles (salmons, aloses, anguiles i llampreses) que arriben a la Central Hidroelèctrica de Frieira (Ourense) per a la repoblació d’afluents del Baix Miño.

Naturgy també ha participat en el Projecte LIFE Oso Courel, liderat per la Fundació Oso Pardo, per afavorir l’expansió de l’os bru cantàbric (espècie protegida) a nous territoris.

Només a Galícia, la companyia va executar 57 accions de biodiversitat, cosa que suposa més del 20% del total de les desenvolupades en aquest àmbit per la companyia a tot el món.

Notícies relacionades

Una altra de les comunitats on més ha incidit la política medi ambiental de l’empresa és Castella i Lleó, on ha realitzat 42 iniciatives, entre les quals destaquen principalment les vinculades a l’economia circular, amb la reconversió de centres de transformació elèctrics en desús com zones de refugi i nidificació de diverses espècies.