Bacallà amb pèsols i cues de gambes

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Josep Lluís Asensio des de Barcelona ens delecta amb aquest bacallà amb pèsols i cues de gambes per llepar-se els dits

Bacallà amb pèsols i cues de gambes

Per a dues persones. Ingredients:

Per a dues persones. Ingredients:

  • Mitja ceba gran blanca 

  • 4 alls

  • 300 grams de pèsols extrafins

  • 4 lloms de bacallà -350 grs de cues de gambes pelades

  • Oli d’oliva  

  • Vi blanc

Elaboració:

Notícies relacionades

Elaboració:

  1. Posem aigua a bullir en una olla i oli a escalfar en una paella. Quan l’aigua comença a bullir llancem els pèsols, els deixem uns sis minuts si estan congelats, i retirem.

  2. Tallem la ceba i l’escalfem a la paella a foc mitjà, amb sal perquè es posi daurada, i l’apartem del foc perquè es mantingui la ceba calenta.

  3. En una altra paella, posem a escalfar tres cullerades soperes d’oli i llancem els quatre alls tallats a dauets. Daurem els alls a foc mitjà (sense que es cremin), els retirem i els reservem juntament amb la ceba.

  4. A la paella amb el mateix oli en què hem daurat els alls fregim les cues de gambes, uns 8 o 10 minuts si estan congelades (5 si no ho estan). En els últims minuts, pugem el foc al màxim i llancem 20 cl de vi blanc. 

  5. Quan el vi s’hagi evaporat, retirem i ajuntem les gambes amb la ceba i l’all que estan reposant.

  6. Aprofitem la mateixa paella on hem cuinat les gambes, llancem una mica més d’oli i hi escalfem els quatre lloms de bacallà durant quatre o cinc minuts per cada costat, segons el gruix.

  7. Quan estiguin els lloms de bacallà, apaguem el foc i llancem per sobre tot el que havíem reservat abans: els pèsols, la ceba, l’all i les gambes. Tapem i deixem reposar uns tres minuts abans de servir.

  8. Una alternativa a aquest pla és substituir els pèsols per arròs, preferiblement basmati. Perquè quedi més solt, es remulla abans de posar a bullir durant 11 minuts. La resta d’elaboració de la recepta és la mateixa.

Josep Lluís Asensio / Barcelona

¿Us agrada cuinar?