Més presència femenina en els negocis

Obrir les ales per poder volar

Lapiedra es defineix com una inconformista per naturalesa, que busca ajudar les dones a emprendre en un entorn de confiança

Clara Lapiedra

CEO i fundadora de l’Aula Magna Business School & Wompreneur. Autora del Mètode Wompreneur i Guia d’Emprenedoria Senior. Ambaixadora #WiDS Bcn i Mad. Consultora estratègica. Coimpulsora STEM Women Congress.

Obrir les ales per poder volar
1
Es llegeix en minuts

A Clara Lapiedra la vida li ha xiuxiuejat poques males notícies, però greus, el que l’ha fet «replantejar-se-ho tot i dubtar de tot». En la seva ponència a eWoman s’ha declarat com una dona en equilibri, confiada que, al final, «la màgia passa i que som aquí per alguna cosa». La seva «alguna cosa» se centra a proporcionar eines a les dones que les ajudin a emprendre en un entorn de confiança i com a solució davant un món en què elles són menys presents, tenen menys oportunitats i els sembla difícil integrar-se.

Les imatges de la nostra història recent (dones afganeses o immigrants a Lesbos), li han causat un impacte dolorós i, davant això, gens de conformisme, al contrari, s’ha posat en marxa donant forma a projectes col·laboratius, fundacions de suport o iniciatives d’emergència per recaptar fons i aliments. 

Notícies relacionades

Entre el seus grans assoliments i un dels que se sent especialment orgullosa (un altre és la seva família) és Aula Magna, una escola de negocis que pretén aportar més dones al sistema, aquestes que es troben a faltar en els comitès i consells, aquestes que inspiren altres, aquestes que troben resposta als seus dubtes i fan un pas al capdavant per postular-se a promocions internes, a aportar noves visions. Aquesta escola està pensada, també, per a aquelles que no es conformen, per als que volen entrar allà on en principi no els han trucat. Per a Lapiedra les alumnes tenen en comú voler rebre una formació actualitzada que els permeti treballar en les empreses actuals (digitals, connectades, inclusives, diverses, globals) i perfeccionar les seves habilitats directives. Aquest i altres projectes que ha posat en marxa per mig món, no caminen sols i van de la mà de conviccions alineades amb l’Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible.

 A Lapiedra no li agraden els tòpics, però no es pot deixar d’esmentar el seu caminar a contracorrent, la seva formació continuada i la seva gran capacitat de diàleg.

Temes:

eWoman