PRODUCTES VERDS PER A USUARIS DE BANCA

El gran objectiu conjunt: zero emissions netes el 2050

Des de la Revolució Industrial l’activitat de l’home no ha deixat de contaminar. Ara ha arribat el moment d’actuar, i protegir la nostra atmosfera i els nostres oceans fins a aconseguir zero emissions netes de CO2 el 2050

El gran objectiu conjunt: zero emissions netes el 2050
3
Es llegeix en minuts

Les conseqüències de les ingents emissions de CO₂ des de la dècada dels vuitanta han sigut les sequeres, les desertificacions i alguns desastres meteorològics de gran abast. L’OMS assegura que cada dècada que passa és més i més càlida que l’anterior, amb un escalfament anual que oscil·la entre els 0,1 °C i els 0,3 °C. Per aquesta raó és urgentprendre mesures per protegir els nostres ecosistemes, els nostres pobles i ciutats. I l’única solució és impulsar mesures i accions sostenibles que ens permetin frenar l’escalfament global. Ho tenen clar grans empreses com Ban Santander, que fa temps que treballa per combatre i revertir els efectes del canvi climàtic. L’entitat, de fet, és membre fundador de la Net Zero Banking Alliance per ajudar a mobilitzar el recolzament financer necessari per construir una economia global d’emissions zero i complir els objectius de l’Acord de París.

En aquest sentit, el banc ha fet públics els seus objectius de descarbonització i ha creat un full de ruta cap a l’any 2050 per abastar la meta de zero emissions netes:

1. Alinear la seva cartera per complir els objectius de París

1. Alinear la seva cartera per complir els objectius de ParísEls primers passos anunciats per l’entitat fixen el 2030 com l’any en què deixarà de prestar serveis financers a clients de generació d’energia elèctrica els ingressos dels quals depenguin del carbó tèrmic en més d’un 10% i eliminarà per complet la seva exposició a la mineria de carbó a tot el món. En els pròxims mesos, a més, el banc compartirà els objectius de descarbonització per a altres sectors rellevants, com els de petroli i gas, transport, mineria i siderúrgia.

2. Continuar contribuint a la transició cap a una economia verda

Notícies relacionades

2. Continuar contribuint a la transició cap a una economia verdaL’entitat presidida per Ana Botín, que continuarà desenvolupant productes verds per als seus clients –hipoteques verdes, préstecs d’eficiència energètica, per a la instal·lació de panells solars, etc.– manté el seu compromís de finançar o facilitar la mobilització de 120.000 milions d’euros en finançament verd entre el 2019 i el 2025 i de 220.000 milions d’euros fins al 2030. Banc Santander és líder mundial en finançament d’energies renovables segons dades de Dealogic a tancament del 2020, amb el suport a projectes d’energies renovables de nova creació (’greenfield’) amb una capacitat total instal·lada de 13.765 megawatts (MW), suficient per subministrar energia a 10,3 milions de llars i evitar l’emissió de 60 milions de tones de CO₂. Aquesta és la línia en la qual pretén continuar treballant amb els seus clients per recolzar-los en la transició cap a una economia baixa en carboni.

3. Reduir l’empremta mediambiental del banc

3. Reduir l’empremta mediambiental del bancAquest ambiciós i necessari camí fa temps que el recorre el Santander, que recentment ha aconseguit un dels seus grans objectius: ser 100% neutre en carboni en la seva pròpia activitat mitjançant l’ús d’energies renovables i altres iniciatives d’eficiència, així com amb la compensació de les emissions restants. Però el seu compromís quant a la seva pròpia empremta continua avançant amb dues metes en l’horitzó: eliminar el 100% del plàstic innecessari d’un sol ús de les seves oficines i edificis corporatius per a finals del 2021 i que, el 2025, el 100% de l’electricitat que fa servir l’entitat procedeixi de fonts renovables a tots els països en els quals opera. De fet, a aquest últim objectiu ja s’ha arribat en un 60% en àmbit global i algunes geografies com Espanya ja l’han complert.