BÀSQUET COMPROMÈS

Petits grans esportistes

L'Obra Social La Caixa i la Lliga ACB organitzen una trobada entre nens en risc d'exclusió social i els jugadors del Reial Madrid i l'Estudiantes

alma basquet

alma basquet

2
Es llegeix en minuts
ALMA LA RED SOCIAL SOCIAL

Alma és una nova manera de parlar del terreny social. Amb actitud i optimisme. Des de la diversitat. I a partir de les històries de l’Obra Social La Caixa.

Cada vegada que hi ha un partit de la Copa del Rei de bàsquet, davant del Palau dels Esports de la Comunitat de Madrid s’hi forma un gran enrenou. El passat 13 de febrer, no hi havia llargues cues, ni tampoc acolorides banderes ni parades de bocates. A fora, la vida passava com si res; però, a dins s’estava disputant un dels partits més especials de la història de l’estadi madrileny. Una trobada que, per als nens i nenes de la Fundació Valsé i de la Federació de Plataformes Pinardi, va ser el partit de les seves vides: el partit en el qual es van fer amb la pista.

No és estrany que els nens i nenes en risc d’exclusió social que van participar en aquest partit de bàsquet entressin al Palau d’Esports –ara WiZink Center– superemocionats, agitant en l’aire les seves petites manetes: no tots cada dia un té a la seva disposició un estadi d’aquesta categoria per disfrutar de la màgia del bàsquet.

Un més de l’equip

En la trobada, organitzada per l’Obra Social La Caixa i la Lliga ACB, hi va haver espai per a les sorpreses. I és que els encarregats de divertir-se juntament amb els nois van ser els jugadors en persona i entrenadors del Reial Madrid i del Movistar Estudiantes. Estrelles com Trey Thompkins o Melwin Pantzar i l’entrenador Javier Zamora van jugar i van interaccionar amb cadascun dels nens com si fossin un més del seu equip. De fet, resultava simpàtic veure com els nens es posaven de puntetes per arribar als jugadors i, aquests, mig ajupits per acostar-se més als nens. Un gest tan natural com significatiu, símbol del punt de trobada i comunitat en el qual es va convertir el Palau d’Esports.

Sigui com sigui, els veritables convidats d’honor eren els petits. Amb els seus xandalls multicolor i les seves gorretes del programa CaixaProinfancia –del qual formen part les dues entitats– van ser els autèntics amos de la pista. Tres vegades més baixets que els jugadors però igual d’apassionats, van rondar de cistella a cistella, es van emportar les seves samarretes firmades, i fins i tot van ser entrevistats pel comentarista de la Copa del Rei de Bàsquet, que ha explicat per cinquè any consecutiu amb el patrocini de CaixaBank. “Per a nens en situacions més desfavorides dies així són importantíssims perquè els permeten sortir de la seva rutina diària i viure moments molt especials”, comenta Javier Doval, coordinador de Pinardi.

Notícies relacionades

“El bàsquet t’ensenya que tothom és sempre benvingut, que és igual d’on siguis, quants anys tinguis o si ets noi o noia: sempre tindràs companys amb qui fer coses junts”, afirma Ludde Hakanson, jugador suec que ha fet del Movistar Estudiantes la seva segona casa. I l’estampa li dona la raó: hi ha nens que fa una hora ni es coneixien abraçant-se i compartint junts la mateixa alegria.

Continua llegint a Mirades amb ànima.