Missió espacial

Enlairament Juice de l’ESA: última hora del nou llançament a Júpiter | Directe

  • El segon intent d’enlairament d’aquesta missió es podrà seguir en ‘streaming’ a través dels canals oficials de l’Agència Espacial Europea

Enlairament Juice de l’ESA: última hora del nou llançament a Júpiter | Directe

ESA/AOES

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Aquest divendres està previst el segon intent de llançament de la missió Juice: el projecte europeu més ambiciós fins a la data per buscar vida a les gelades llunes de Júpiter. La sonda espacial s’havia d’enlairar del seu planeta mare ahir dijous, però el viatge es va haver d’ajornar un dia a causa del mal temps. Concretament, per l’elevat risc de llamps. El segon (i esperem que definitiu) intent de llançament tindrà lloc aquest divendres a les 14.15 (hora peninsular espanyola) des del port espacial de Kourou, a la Guaiana Francesa. L’esdeveniment es podrà seguir a través de tots els canals oficials de l’Agència Espacial Europea (ESA).

Tot està preparat perquè Juice iniciï el seu viatge pel cosmos rumb a Júpiter, el gegant gasós del nostre Sistema Solar. Després d’abandonar el seu planeta mare, aquesta nau espacial viatjarà durant anys per l’espai. Arribarà a Júpiter cap al 2032. El seu viatge se centrarà, sobretot, en l’anàlisi dels tres satèl·lits més fascinants d’aquest planeta: Ganimedes (la lluna més gran del sistema solar), Cal·listo (una de les més antigues) i Europa (descoberta per Galileu el 1610). El seu estudi podria ser clau per trobar senyals de vida més enllà del nostre planeta i qui sap si més enllà del nostre veïnat estel·lar. 

Temes:

Espai Júpiter