Astronàutica

La NASA tornarà a intentar el llançament de la missió Artemis I dissabte

  • Un problema en un motor va impedir que la nau no tripulada partís dilluns com estava previst inicialment

La NASA tornarà a intentar el llançament de la missió Artemis I dissabte

NASA

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

El llançament de la missió espacial no tripulada Artemis I de la NASA, formada per la nau espacial Orion i el coet del Sistema de Llançament Espacial (SLS, per les seves sigles en anglès), tindrà lloc finalment dissabte vinent, 3 de setembre, després que no es portés a terme dilluns per problemes als motors. Així ho ha comunicat la NASA a través del seu perfil de Twitter, en què ha detallat que la finestra d’enlairament de la nau que viatjarà a la Lluna començarà a les 14.17 hores (hora local, 20.17 hores peninsular espanyola).

Notícies relacionades

L’Agència espacial ha detallat que la fallada que va impedir portar a terme el llançament de l’Artemis I tenia relació amb un dels quatre motors de l’etapa central del SLS. En concret, el motor número 3 no era capaç d’arribar a la temperatura adequada requerida per a l’enlairament. Una vegada solucionada la fallada, el director de la missió Artemis, Mike Sarafin, ha avançat que l’Artemis I continua a la plataforma 39B del Centre Espacial Kennedy, des d’on sortirà cap a l’espai el 3 de setembre.

La missió Artemis I pretén ser el primer pas, encara sense tripulació, per a successives missions amb l’objectiu final de la tornada d’astronautes a la superfície de la Lluna i fer possible una presència humana a llarg termini durant les pròximes dècades. Els objectius principals d’Artemis I són demostrar els sistemes d’Orion en un entorn de vol espacial i garantir un reingrés, descens, amaratge i recuperació segurs abans del primer vol amb tripulació a Artemis II, va informar la NASA en una trobada informativa aquest 5 d’agost. La durada de la missió està fixada en entre quatre i sis setmanes, amb un recorregut de 2,1 milions de quilòmetres, amb diverses òrbites a la Terra i a la Lluna en el seu periple.

Temes:

NASA