Fotografies inèdites

La imatge de Júpiter captada pel telescopi James Webb

Es poden veure amb gran detall tres llunes i els anells que l’envolten

La imatge de Júpiter captada pel telescopi James Webb

NASA - JAMES WEBB

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sis mesos després de la seva posada en òrbita, la NASA ha revelat les primeres imatges captades pel James Webb, el telescopi més potent mai creat. L’equip ha publicat per sorpresa unes captures inèdites de Júpiter, que es van fer durant la posada al punt de l’observatori.

S’hi observa el planeta, els seus anells i tres de les seves llunes: Europa, Tebe i Metis. Això va ser possible gràcies a la càmera d’infraroig pròxim del James Webb (NIRCam).

Objectes que es mouen ràpid

Notícies relacionades

En l’estudi ‘Caracterization of JWST science performance from comissioning’, la NASA, l’Agència Espacial Europea (ESA) i l’Agència Espacial Canadenca (CSA), detallen que volien comprovar si el telescopi era capaç de seguir objectes que es mouen ràpidament pel Sistema Solar, i el gegant gasós és el que ho fa de forma més lenta. També han vist que pot aconseguir fotografiar detalls com les llunes i els anells d’un cos celeste molt brillant.

Júpiter és el planeta més gran del Sistema Solar, i està format de gas, majoritàriament, hidrogen i heli. No té una superfície sòlida, però si una atmosfera molt densa. Al seu voltant hi ha 79 llunes confirmades, i uns anells molt difícils d’observar.