Investigació

Un tractament controla el VIH sense necessitat d’antiretrovirals diaris

  • Un estudi publicat a ‘Nature’, en el qual han participat 19 pacients dels EUA, obre les portes a futures teràpies futures

Un tractament controla el VIH sense necessitat d’antiretrovirals diaris
1
Es llegeix en minuts
Beatriz Pérez
Beatriz Pérez

Periodista

Especialista en sanitat, temes de salut

Ubicada/t a Barcelona, Catalunya, Espanya

ver +

Un assaig clínic, en el qual han participat 19 pacients dels Estats Units, obre la porta que els pacients amb el VIH puguin, en un futur, tractar la seva malaltia sense que sigui necessari prendre cada dia fàrmacs antiretrovirals. Actualment, les persones infectades amb el VIH que es mediquen fan vida normal i fins i tot poden tenir sexe sense preservatiu i no contagien el virus. Tot i així, els antiretrovirals tenen grans efectes secundaris. El VIH té una alta capacitat de mutar, per això fins ara ha costat tant dissenyar una vacuna preventiva contra aquest.

La petita investigació publicada aquest dimecres a ’Nature’ apunta que en un futur no serà necessari prendre antiretrovirals diàriament i que la malaltia podria controlar-se amb dues injeccions a l’any. Les dades de l’assaig mostren que la teràpia combinada amb anticossos monoclonals àmpliament neutralitzants pot proporcionar una supressió virològica a llarg termini sense teràpia antiretroviral en persones amb el VIH. A més, també orienta futurs assajos clínics que inclouen anticossos de pròxima generació amb vides mitjanes llargues.

Temes:

Sida