A les 12 del migdia d’aquest dijous

La NASA avisa que un asteroide «potencialment perillós» es dirigeix cap a la Terra

La NASA avisa que un asteroide «potencialment perillós» es dirigeix cap a la Terra
1
Es llegeix en minuts

L’asteroide 2008 AG33, qualificat per laNASA com a «potencialment perillós», s’acosta aquest dijous a la Terra.

L’asteroide, albirat per primera vegada el 27 de setembre del 2003 i la mida del qual és gairebé cinc vegades l’alçària de l’Hotel Arts i la Torre Mapfre (que mesuren 154 metres) i dues vegades l’Empire State de Nova York –l’últim que va passar tan a prop, fa un mes, mesurava un sol Empire State–, arribarà a la seva posició més pròxima a la Terra aquest dijous, abans del migdia.

No obstant, els científics de l’agència espacial nord-americana reconeixen que les possibilitats que entri en la nostra òrbita i xoqui amb el planeta són «mínimes».

Diàmetre

La NASA n’ha donat més dades i calcula que el seu diàmetre varia de 350 a 780 metres.

Aquest tipus d’elements espacials ha provocat la por en la comunitat científica des que l’ésser humà es va interessar per l’espai. Les pel·lícules i documentals que aborden un possible cataclisme a causa de l’impacte d’un meteorit són nombrosos. Tot i que de moment mai hi ha hagut un fet semblant al que suposadament va acabar amb els dinosaures fa 65 milions d’anys.  

Sistema de defensa xinès

Notícies relacionades

Precisament per aquesta por tan estesa, la Xina ha començat a desenvolupar un sistema de defensa contra asteroides que podrien xocar contra la Terra, segons ha informat aquest dimecres el mitjà local ‘China Daily’.

El sistema té per objectiu «millorar la capacitat terrícola de vigilància, alerta i gestió de perills extraterrestres», va explicar aquest cap de setmana el subdirector de l’Administració Nacional de l’Espai de la Xina (CNSA), Wu Yanhua.