Risc gairebé nul

La NASA avisa que un asteroide s’acostarà a la Terra aquest divendres

El 2015 DR215 supera en mida l’Empire State Building i es mou a una velocitat més lenta de l’habitual

La NASA avisa que un asteroide s’acostarà a la Terra aquest divendres
1
Es llegeix en minuts

Un asteroide considerat «potencialment perillós», el 2015 DR215, s’acostarà a la Terra aquest divendres 11 de març, a les 15.40 hores a Espanya. L’objecte, que viatja a 8,31 quilòmetres per segon (velocitat considerada baixa), té un diàmetre de 220 a 490 metres i és més gran que l’Empire State Building. El cos celeste se situarà a 6.700.488 quilòmetres de la Terra (17,43 vegades la distància de la Lluna al nostre planeta).

La roca va ser vista per primera vegada el 18 de febrer del 2015 i està catalogada com a ‘Atira’ –categoria que s’utilitza quan les òrbites de l’asteroide es troben contingudes dins de l’òrbita de la Terra–. Aquesta circumstància obliga els científics a mantenir el control constant de la trajectòria de l’asteroide.

Risc gairebé nul

És possible que el 2015 DR215 pugui veure’s des del nostre planeta, depenent de l’hora i les condicions meteorològiques, segons el Centre d’Estudis d’Objectes Pròxims a la Terra de la NASA

Notícies relacionades

L’agència espacial nord-americana assegura que aquesta roca podrà acostar-se de nou a la Terra el març del 2065.

Tot i que la probabilitat d’impacte contra la Terra és gairebé nul·la, els experts monitoritzen el moviment de l’asteroide. Qualsevol alteració de la trajectòria podria portar riscos.