Un dia abans de l’eclipsi solar parcial

El planeta Mercuri, visible a simple vista quan es pongui el Sol

El planeta Mercuri, visible a simple vista quan es pongui el Sol
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Segons anuncien els astrònoms, el planeta Mercuri serà visible a simple vista com «un punt de llum groguenca». Succeirà just després de la posta de Sol d’aquest divendres i, just un dia després, es registrarà un eclipsi parcial de Sol, en el qual la Lluna cobrirà l’astre rei per espai d’uns minuts.

Aquest divendres, dia 29, Mercuri estarà en la seva màxima elongació oriental, cosa que suposa el seu punt més alt sobre l’horitzó, just després del capvespre. En aquell moment, les condicions d’observació seran les òptimes i aquest planeta es veurà en la seva màxima esplendor. I tot, malgrat que és un dels més difícils d’observar a simple vista perquè, al ser un planeta inferior, com Venus, té la seva òrbita molt pròxima al Sol.

Més separació

Notícies relacionades

Però si és a prop de la seva màxima elongació, és el moment més favorable per a la seva observació perquè el planeta arriba a la seva màxima separació del Sol respecte al nostre punt de vista.

L’endemà, a més de l’eclipsi, Venus i Júpiter estaran molt pròxims entre si, en la constel·lació Piscis, gairebé en el límit amb Aquari. Serà una oportunitat més per observar Júpiter i les seves llunes galileanes: Ío, Europa, Ganimedes i Calisto.