Veredicte

El Nobel de Química 2021 premia les eines per crear molècules orgàniques

La Reial Acadèmia de les Ciències de Suècia ha anunciat que el prestigiós guardó d’aquest any recau en els investigadors David MacMillan i Benjamin List

El Nobel de Química 2021 premia les eines per crear molècules orgàniques

AFP / Jonathan NACKSTRAND

1
Es llegeix en minuts
Valentina Raffio
Valentina Raffio

Periodista.

Especialista en ciència, salut i medi ambient.

Ubicada/t a Barcelona.

ver +

El desenvolupament d’eines per crear molècules orgàniques guanya el premi Nobel de química 2021. La Reial Acadèmia de les Ciències de Suècia ha anunciat que el prestigiós guardó d’aquest any recau en els investigadors David MacMillan i Benjamin List. En els seus 120 anys d’història, i després més de 180 guardonats, només set dones científiques han sigut destacades per aquests premis.

Notícies relacionades

L’any passat, en l’edició del 2020, el Nobel de química va reconèixer la tasca de les investigadores Emmanuelle Charpentier i Jennifer Doudna «pel desenvolupament d’un mètode per a edició genètica». L’any anterior, el 2019, es va premiar la recerca que havia donat lloc al «desenvolupament de les bateries d’ió-liti». Fins ara, una de les branques d’aquesta disciplina que més reconeixements acumula és la química orgànica. 

L’entrega del guardó de química conclou la part més científica d’aquesta edició dels Nobel. Després que dilluns es donessin a conèixer els mereixedors del premi Nobel de medicina i dimarts es parlés dels de física, els tres reconeixements científics més importants de l’any ja han sigut entregats. Això sí, la temporada dels Nobel durarà fins el dia 11. Aquest dijous s’anunciarà el premi Nobel de literatura i divendres el premi Nobel de la pau. Dilluns, finalment, s’entregarà l’últim guardó de la temporada, el d’economia.