A milers de quilòmetres de la Terra

Olor de cremat dins l’Estació Espacial Internacional

  • L’astronauta francès Thomas Pesquet va dir que era «olor de plàstic o equip electrònic»

Estación Espacial Internacional

Estación Espacial Internacional

1
Es llegeix en minuts

Un detector de fum es va activar aquest 9 de setembre al mòdul rus Zvezda de l’Estació Espacial Internacional durant la recàrrega automàtica de bateries i es va activar una alarma.  

Segons va informar Roscosmos, per eliminar la possible contaminació per fum per part de la tripulació, es va encendre un filtre afegit per netejar l’atmosfera.

L’astronauta francès Thomas Pesquet va dir que l’«olor de plàstic cremat o equip electrònic» va arribar al segment nord-americà de l’estació, segons va informar l’agència de notícies estatal russa RIA Novosti, citant una transmissió de la NASA.

Notícies relacionades

No obstant, tots els sistemes funcionen amb normalitat i la composició de l’aire a bord de l’estació correspon als paràmetres estàndard, va assegurar Roscosmos en el seu compte de Twitter. La tripulació continua els preparatius per a una immediata caminada espacial.

El mòdul de servei de Zvezda, part del segment rus de l’Estació i que va ser llançat a l’espai l’any 2000, ha experimentat diverses fugues d’aire en els últims anys. Fa dos mesos, es va acoblar a l’estació el nou mòdul rus Nauka. Hores després de l’atracada, tot el complex orbital va alterar la seva òrbita després que els propulsors de Nauka es tornessin a encendre de manera imprevista.

Temes:

Espai