Detectada una bola de foc sobrevolant el sud d'Espanya a 54.000 quilòmetres per hora

El fenomen es produeix a l'entrar a l'atmosfera terrestre una roca procedent d'un asteroide

eat2o-uwaaasj56 formatpngname360x360

eat2o-uwaaasj56 formatpngname360x360

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una bola de foc ha travessat aquest dimecres el sud d’Espanya a 54.000 quilòmetres per hora, segons ha informat l’investigador principal del projecte SMART, José María Madiedo, de l’Institut d’Astrofísica d’Andalusia (IAA-CSIC). El fenomen, que es produeix a l’entrar a l’atmosfera terrestre una roca procedent d’un asteroide, ha sigut gravat a les 00.16 hores d’aquest dimecres.

El xoc amb l’atmosfera a l’enorme velocitat de 54.000 quilòmetres per hora ha fet que la roca es tornés incandescent i generés una bola de foc, que s’ha iniciat a una altitud d’uns 83 quilòmetres al sud de la província de Badajoz i s’ha mogut en direcció nord-oest, extingint-se a una altitud d’uns 44 quilòmetres.

Notícies relacionades

Les imatges més espectaculars s’han gravat des de Sevilla, on algunes persones asseguren que han pogut veure com la bola de foc semblava caure verticalment, amb un intens color vermell i verd.

Fa gairebé cinc mesos la mateixa zona va ser testimoni d’un altre fenomen igual: una brillant bola de foc que es va poder veure des de diversos punts de les províncies de Sevilla i Cadis. En aquella ocasió, el 29 de gener, la roca que va originar aquest fenomen va entrar a l’atmosfera a uns 61.000 quilòmetres per hora.

Temes:

Asteroides