DIVENDRES A LA NIT

Albirat un superbòlid a diversos punts del litoral català

Diversos vídeos i fotos mostren l'enorme bola de foc creuant el cel de les Balears, València, Sardenya i Algèria

meteorito

meteorito

2
Es llegeix en minuts

Aquest divendres a la nit una enorme bola de foc s’ha pogut veure des de diferents punts del litoral català. En un primer moment es va pensar que podria tractar-se de meteorit o una estrella fugaç, no obstant, els experts afirmen que es tracta d’un superbòlid, un cos format per matèria còsmica que, per la seva mida, es pot advertir a simple vista i que travessa l’atmosfera a gran velocitat. 

En aquest cas, la seva línia persistent va ser fotografiada per diversos aficionats. Va ser més lluminós que la Lluna. Tindria una la lluminositat entre la del satèl·lit terrestre i la del Sol. 

El superbòlid possiblement estigui associat a l’eixam dels Perseids d’aquest agost.

El telèfon 112 ha rebut un total de 55 trucades de diversos municipis (des de Cadaqués a l’Ametlla de Mar, passant per Platja d’Aro, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona i Sant Antoni de Calonge) de l’albirament lluminós. La primera trucada es va registrar a les 22.38 hores des de Caldes d’Estrac.

En altres localitats

Salvament Marítim també ha constatat el fenomen, que també s’ha pogut apreciar des de Mallorca, Menorca, València i Alacant.

Notícies relacionades

Segons diversos testimonis, “era una llum molt forta”

Diversos usuaris de Twitter i Instagram han compartit imatges del fenomen, que també s’ha vist a Sardenya Algèria.

Temes:

Asteroides