ANADA I TORNADA A LA TERRA

VÍDEO | La última gesta de Space X: el carenat del Falcon 9 arriba en paracaigudes a un barco

Space X, d'Elon Musk, recupera el valuós component en una maniobra inèdita

20190807 448427 carenadofalcon9e 1 1 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

SpaceX ha aconseguit recuperar un carenat del seu coet Falcon 9 després de llançar-lo, de la tornada a la Terra controlada de la peça i el suau aterratge a bord d’un barco no tripulat.

Imatges distribuïdes en el seu compte de Twitter pel president de Space X, Elon Musk, van capturar el moment en què aquesta part del coet va tornar a la Terra a través de paracaigudes i va ser capturat a l’oceà Atlàntic pel dron marí ‘Ms Tree’, equipat amb una àmplia xarxa per recollir el carenat.

Satèl·lit de comunicacions

El coet de dues etapes Falcon 9 va ser posat en òrbita i transportava el satèl·lit de comunicacions AMOS-17. Va ser el tercer vol per al coet Falcon 9 que va ser llançat a l’espai durant aquesta missió.

El carenat constitueix la coberta protectora en la part superior del coet Falcon 9 i protegeix la càrrega útil de la intensa calor que es produeix al sortir de l’atmosfera terrestre.

És inútil una vegada que el coet ha abandonat l’atmosfera, i es divideix en dos i s’allibera. SpaceX està provant de millorar el reciclatge i la reutilització de diferents peces de coets.

Notícies relacionades

El dron marí ‘Ms Tree’ està dissenyat per capturar peces valuoses abans que es perdin enfonsades a l’Atlàntic després de llançar-les des de Cap Canaveral. Després de diverses fallades de captura, finalment ha demostrat la seva utilitat.

Space X disposa a més de plataformes marines d’aterratge per a impulsors centrals del Falcon 9, que ja ha fet servir amb èxit

Temes:

Elon Musk