Vehicle d'exploració

La sonda xinesa Chang'e 4 alluna amb èxit a la cara oculta de la Lluna

L'allunatge va tenir lloc a la conca d'Aitken, al pol sud del satèl·lit de la Terra

luna / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sonda xinesa Chang'e 4 ha allunat avui amb èxit a la cara oculta de la Lluna, la primera vegada en la història que s’aconsegueix, ha informat avui l’agència estatal de notícies Xinhua.

El diari oficial ‘Global Times’ ha afegit que l’allunatge va tenir lloc a la conca d’Aitken, al pol sud del satèl·lit de la Terra, i l’ha qualificat de "gran fita de l’exploració espacial".

La sonda Chang'e 4, que inclou un mòdul d’aterratge i un vehicle mòbil, va ser llançada per un coet portador Long March-March-3B el 8 de desembre des del Centre de Llançament de Satèl·lits de Xichang, a la província de Sichuan, el sud-oest de la Xina, i ha transportat fins al nostre satèl·lit un petit recipient amb llavors de patata i d’arabidopsis, una planta herbàcia, amb l’objectiu que creixin i floreixin a la Lluna, d’acord amb Xinhua.

Notícies relacionades

També porta ous de cucs de seda, i l’evolució d’aquest material biològic es gravarà en vídeo per ser controlat des de la Terra.

L’agost passat, la Xina va revelar imatges del vehicle d’exploració amb què ara examinarà la cara no visible de la Lluna, una cosa que fins ara no havia aconseguit cap país.

Temes:

Xina