31 maig 2020

Anar al contingut

RECONEIXEMENT

Premi Nobel de Medicina 2018 per a James Allison i Tasuku Honjo

L'Acadèmia ha premiat els seus avenços en la investigació del càncer a través de la immunoteràpia

El Periódico

Premi Nobel de Medicina 2018 per a James Allison i Tasuku Honjo

JONATHAN NACKSTRAND

El premi Nobel de Medicina del 2018 ha anat a parar a James Allison i Tasuku Honjo pels seus avenços en el càncer a través de la immunoteràpia. 

L’any passat els guanyadors d’aquest camp van ser Jeffrey C. Hall, Michael Rosbash i Michael W. Young per haver descobert els ‘rellotges biològics’, és a dir, per estudiar els mecanismes moleculars dels ritmes circadians.

Després del de Medicina, els pròxims premis es donaran els propers dies, per aquest ordre: els de Física, Química, de la Pau i Economia, que tancarà la sèrie el dia 8.

Els Nobels viuen des d’aquest dilluns l’edició més atípica en dècades amb una ronda de guanyadors sense premi de Literatura, ajornat fins a l’any que ve per l’escàndol que envolta l’Acadèmia Sueca, la institució que l’atorga.

En 117 anys d’història del premi en 49 ocasions no s’ha donat un Nobel en alguna de les seves sis categories –l’última, el de la Pau el 1972–, i la mateixa Acadèmia ha optat anteriorment o per no concedir el de Literatura (7 vegades) o demorar-ne l’entrega un any per les guerres mundials del segle XX o falta de candidats apropiats.

Temes: Premis Nobel