NOU EXECUTIU

Pedro Duque, l'astronauta mediàtic, nou ministre de Ciència

Enginyer aeroespacial i tripulant del 'Discovery', ha estat un gran divulgador de la ciència a la televisió

Investigadors espanyols havien iniciat una campanya per reclamar un ministeri específic en Ciència

rjulve43533889 graf8367 val ncia  comunitat valenciana   29 05 2018   el as180606115252

rjulve43533889 graf8367 val ncia comunitat valenciana 29 05 2018 el as180606115252 / Juan Carlos Cardenas

1
Es llegeix en minuts

Pedro Duque (Madrid, 1963), el primer astronauta espanyol, és el nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats del govern de Pedro Sánchez, per a satisfacció de la comunitat d’investigadors espanyols, que ja havien començat una campanya per reclamar al nou president un ministeri específic per a aquesta cartera.

► Pedro Sánchez elegeix els seus ministres | Últimes notícies

Pedro Sánchez elegeix els seus ministres

Duque, que es va llicenciar el 1986 com a enginyer aeronàutic per la Universitat Politècnica de Madrid, (com a segon de la seva promoció, malgrat tenir nota mitjana de 10), va ser seleccionat el 1992 en un dels concursos que realitzal’agència espacial nord-americana, la NASA, per buscar persones que puguin desenvolupar la tasca d’astronauta. Després de rebre entrenament a la Ciutat de les Estrelles de Moscou (Rússia) i als Estats Units, l’ara ministre de Ciència va participar en la missió espacial STS-95 del transbordador 'Discovery', entre l’octubre i el novembre de 1998. Aquells nou dies a l’espai, durant els quals va supervisar el mòdul experimental de l’estació espacial europea (ESA), van ser la seva primera missió com a astronauta i el van convertir en una de les figures més populars d’Espanya

Ell mateix ha alimentat posteriorment la seva popularitat, participant en programes de televisió i fent divulgació científica per a tots els públics.

Notícies relacionades

Després de participar en diverses missions més i abandonar la seva feina a la NASA durant un temps, Pedro Duque es va convertir el 2011 en responsable de revisió de projectes futurs de l’ESA per a vols tripulats, funcions que estava desenvolupant fins aquest mateix 6 de juny, quan ha estat designat ministre del nou Govern.

Una vegada s’ha fet pública la notícia, Duque ha exhibit a les xarxes socials el seu sentit de l’humor al publicar un tuit en què ha escrit: "Tant de bo hi fos la meva mare". I l’ha acompanyat amb una vinyeta de Forges en la qual una mare s’adreça al fill quan aquest està a punt de sortir de casa i l’avisa: "Jomío, te recuerdes que los cargos los carga el diablo. Suerte".