DISTINCIONS DE LA GENERALITAT

El bioinformàtic Roderic Guigó, Premi de Recerca 2017 de Catalunya

amadridejos41422141 sociedad roderic guig   bioinform tico  profesor de la upf  171227172343

amadridejos41422141 sociedad roderic guig bioinform tico profesor de la upf 171227172343 / Jordi Cabanas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El bioinformàtic Roderic Guigó va ser guardonat ahir amb el Premi Nacional de Recerca 2017, dotat amb 40.000 euros, pel seu «lideratge mundial en el desenvolupament de mètodes computacionals per a l’anàlisi de genomes». El premi, concedit pel Govern de la Generalitat i la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), reconeix la contribució del biòleg per «reinterpretar la informació continguda en el genoma, possibilitant l’inici d’una interpretació funcional de la informació genètica i del concepte de gen».

Llicenciat en Biologia i doctor en la mateixa disciplina per la Universitat de Barcelona (UB), Guigó és coordinador del Programa de Bioinformàtica i Genòmica del Centre de Regulació Genòmica (CRG) i professor de Bioinformàtica de la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Ha treballat en el Projecte Genoma Humà i en el consorci internacional Encode, que és la continuació del primer, amb l’objectiu de desxifrar el significat biològic de la seqüència del genoma.

Els Premis Nacionals de Recerca també han guardonat, en la categoria de Talent Jove, l’astrofísica italiana Nanda Rea, investigadora del Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) a l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC), especialitzada en l’estudi dels magnetars, estrelles de neutrons envoltades dels camps magnètics més intensos de l’Univers. 

Notícies relacionades

Aquest premi compta amb una dotació econòmica de 10.000 euros i reconeix els joves investigadors que en la seva trajectòria professional han destacat per la qualitat i excel·lència del seu treball.

ALTRES PREMIS / Els restants guardons, encara que sense dotació econòmica, van ser per a la Fundació La Marató de TV-3, pel seu esforç sostingut durant 25 anys en el finançament de la investigació en biomedicina; la publicació digital UABDivulga, espai de divulgació científica de la UAB, i la plataforma d’investigació col·laborativa Cooperative Automotive Research Network (Carnet), impulsada per Seat, Volkswagen i la UPC.