turisme espacial

Elon Musk anuncia que la companyia SpaceX farà el 2018 el primer viatge espacial turístic

L'empresa de transport aeroespacial informa que dos clients viatjaran al voltant de la Lluna en una missió que durarà una setmana

L’empresa espacial privada SpaceX ha programat un viatge turístic al voltant de la Lluna. / EUROPA PRESS TV

2
Es llegeix en minuts

L’empresa aeronàutica SpaceX està disposada a portar dos turistes en un viatge al voltant de la Lluna, però sense arribar a entrar en òrbita, en una data tan pròxima com és finals del 2018, segons va anunciar dilluns el president de la companyia, el multimilionari Elon Musk.

 

 El primer vol espacial turístic de la història, que durarà una setmana, es realitzarà a bord d’una nau que encara s’està desenvolupant, la Dragon 2 –el seu primer vol suborbital està previst per a aquest any–, i gràcies a l’impuls d’un coet Falcon Heavy, també en fase de construcció.

  

 Serà la primera vegada que un humà torna al satèl·lit –encara que sense trepitjar-ne la superfície– des de la missió Apolo 17 de 1972. Serà, és clar, si no se li avança la NASA, que també estudia una missió similar amb la seva càpsula Orion.

    

Musk no va facilitar la identitat dels clients –ho farà una vegada hagin aprovat els exàmens físics i mèdics necessaris per a l’entrenament– ni si viatjaran sense suport d’una tripulació professional, encara que tot sembla indicar que així serà. Tampoc va informar de quin serà el preu del viatge, però sembla clar que costarà almenys 40 milions d’euros, que és el que han pagat els multimilionaris que han volgut accedir a l’Estació Espacial Internacional (ISS). L’única cosa que Musk va precisar és que els tripulants «no són de Hollywood» i es coneixen entre ells.

  

 «Igual que els astronautes de les missions Apolo anteriors, les persones escollides porten l’esperança i els somnis de tota la humanitat, guiats per l’esperit humà de l’exploració», va afegir Musk.

  

 La Dragon 2 s’enlairarà des de la històrica plataforma 39A del complex de Cap Canaveral (Florida), la mateixa del llançament de les missions lunars del programa Apolo.

  

Notícies relacionades

 La volta a la Lluna serà posterior a altres vols que l’empresa planeja a la ISS amb astronautes de la NASA, dins d’un programa de col·laboració. Segons SpaceX, a finals d’aquest any es realitzarà una demostració amb la Dragon 2, en manera automàtica i sense tripulació. SpaceX és una de les principals empreses subministradores de la ISS, a on porta aliments i tot el que és necessari per als treballs del laboratori espacial.

SUBMINISTRAMENTS

Dijous passat, la càpsula de càrrega Dragon va realitzar una entrega de subministraments i material científic per a experiments a la ISS. La missió va estar envoltada d’incidents, ja que l’enlairament des de Florida va haver de ser avortat per un problema tècnic el dia que estava previst i quan ja s’estava realitzant el compte final. Els problemes no van acabar aquí, ja que un error al GPS va impedir que la càpsula s’acostés prou per ser atrapada per un braç robòtic de la ISS en la data prevista. La Dragon estarà un mes acoblada a la ISS. 

Temes:

Elon Musk