AMBICIÓS PROJECTE

L'empresari Elon Musk vol iniciar la colonització de Mart el 2022

El director de la firma aeroespacial SpaceX revela el seu pla per construir una colònia humana al planeta vermell

{SpaceX} {Interplanetary} {Transport} System / VÍDEO: {YOUTUBE}

3
Es llegeix en minuts

Els humans podrien viatjar a Mart a partir del 2022 en una nau que transportaria entre 100 i 200 persones cada 26 mesos, segons la pretensió del científic i empresari Elon Musk.

Qualsevol persona "amb uns dies d'entrenament" es podrà traslladar al planeta vermell en un viatge que costaria entre 88.900 i 177.800 euros, segons l'equipatge que porti, va declarar el fundador de l'empresa de transport aeroespacial SpaceX.

El somni de conquistar Mart serà possible amb "una comunitat autosostenible" de no menys d'un milió de persones, un repte que requeriria entre 40 i 100 anys amb una flota de 1.000 naus interplanetàries, segons els càlculs del mateix Musk.

Encara que el cost estimat de portar una persona a aquest planeta per mètodes tradicionals està al voltant dels 8.900 milions de dòlars, Musk va afirmar que la seva empresa té el repte de disminuir-lo al "cost mitjà d'una casa als Estats Units".

L'empresari es va convertir en l'orador més esperat del Congrés Internacional d'Astronàutica que es desenvolupa a l'occidental ciutat mexicana de Guadalajara i que reuneix els directius d'agències espacials de tot el món.

La seva conferència, 'Fent dels humans una espècie interplanetària', va ser una de les més concorregudes no només per part d'especialistes i investigadors, sinó de joves estudiants de diverses nacionalitats que assisteixen al congrés.

PROMOCIÓ

El cofundador de l'empresa PayPal va donar a conèixer un vídeo en què desvela com seria el viatge que faria la nau per sortir de la Terra i aterrar a Mart.

El vehicle estaria impulsat per coets reutilitzables que tornarien a la Terra unes tres vegades per ser recarregats, i s'enlairarien després per reabastir-se a la nau durant un trajecte que duraria en total entre 80 i 150 dies en les primeres missions i només 30 a llarg termini.

A més, desplegaria panells solars per proveir-se d'energia durant el viatge.

També va mostrar les primeres proves que l'empresa ha realitzat de 'Raptor', el motor que mourà la nau i que tindrà "tres vegades la capacitat d'empenta" d'un motor modern amb la mateixa mida.

El propietari de la companyia fabricant de cotxes elèctrics Tesla va prometre que la nau serà "la més gran que s'hagi construït fins ara", amb capacitat de portar "dues o tres tones de càrrega" amb totes les eines que permetin aconseguir la comunitat autosostenible.

"Hi podrà haver empreses de foneria, pizzeries, el que sigui" per aconseguir la colonització del planeta, va dir, i va afegir que els primers pobladors hauran de tenir "esperit aventurer, talent i ganes".

"La idea és que el sistema de transport donarà molta més facilitat a algú que vulgui anar a Mart, vulgui crear una cosa nova i ser part de la fundació d'aquesta nova civilització", va expressar. Qui desitgi tornar a la Terra ho podrà fer de manera gratuïta, va afegir.

Així mateix, va afirmar que aquesta nau tindria serveis com restaurant, cine, jocs i gravetat zero "per fer-la més divertida" i atractiva per als que vulguin fer el viatge.

CRIDA A LA INVERSIÓ

Musk va expressar el desig que se sumin al projecte tant governs com altres empreses privades internacionals per fer una "enorme aliança pública i privada".

Davant la pregunta d'un dels assistents, Musk va acceptar que no li agradaria ser un dels primers viatgers, perquè desitja veure créixer els seus fills.

Si ho fes, primer hauria d'assegurar "un pla de successió" que permeti que ningú impedeixi el seu projecte de colonització de Mart, ja que en les primeres missions "el risc de morir és alt", va admetre.

Notícies relacionades

El 67 Congrés Internacional d'Astronàutica reuneix fins al 30 de setembre directius d'agències espacials de tot el món i més de 3.000 especialistes, tècnics i científics del sector espacial de 78 països.

En aquesta trobada, que té com a seu per primera vegada Mèxic, es desenvoluparan ponències i taules de treball per discutir l'avenç científic i tecnològic aeroespacial.