FENOMEN ASTRONÒMIC

Espectacular eclipsi de superlluna vermella a la matinada postelectoral

El fenomen natural de la lluna de sang s'ha pogut observar des de diferents punts del planeta i ha deixat acolorides fotografies

1
Es llegeix en minuts

Aquesta matinada el cel ha viscut un esdeveniment especial: l'eclipsi de la superlluna també conegut com a lluna de sang o lluna vermella-- , una cosa que només passa cada 30 anys i que mostra una imatge poc usual del satèl·lit de la Terra. Es tracta del primer eclipsi superlunar que es produeix des del 1982 i no se'n podrà observar cap d'igual fins al 2033.

Notícies relacionades

El que fa únic aquest fet --els eclipsis de lluna sí que són freqüents-- és que es produeix quan la lluna plena es veu significativament més gran i més brillant del que és habitual, és a dir, quan hi ha superlluna: una lluna plena que es produeix en, o molt a prop, del perigeu i, com a resultat, apareix anormalment gran al cel. En concret, aquestes llunes són un 14% més grans i un 30% més brillants que les llunes plenes.

Encara que no a tot el país les condicions climatològiques han permès veure aquest esdeveniment igual, el cert és que les imatges de l'eclipsi per tot el món han deixat fotografies per a la història. 

Temes:

Lluna Eclipsis