CIÈNCIA

La NASA publica imatges de la cara oculta de la Lluna

Les fotografies van ser captades el 16 de juliol per una càmera telescòpica a 1,5 milions de quilòmetres de la Terra

Lluna

Lluna / NASA

1
Es llegeix en minuts

Una càmera de la NASA NASAa bord del satèl·lit de l'Observatori del Clima Espacial (DSCOVR) ha capturat una vista única de la Lluna mentre es movia davant la cara il·luminada de la Terra el mes passat. La sèrie d'imatges de prova mostren el que es coneix com a 'costat fosc' del satèl·lit, el que no és visible des de la Terra.

Aquesta càmera espacial, anomenada EPIC, manté una visió constant de la Terra completament il·luminada a mesura que gira, i proporciona observacions científiques de la capa d'ozó, la vegetació, l'altura dels núvols i els aerosols a l'atmosfera.

En el cas d'aquestes imatges, van ser fetes entre les 15.50 i les 20.45 hores del 16 de juliol i s'hi veu com la Lluna es mou sobre l'Oceà Pacífic, a prop d'Amèrica del Nord. El pol Nord es troba a la cantonada superior esquerra de la imatge, cosa que reflecteix la inclinació orbital de la Terra des del punt de vista de la nau espacial.

Notícies relacionades

Per la seva banda, la cara oculta de la Lluna no es va observar fins al 1959 quan la nau espacial soviètica 'Lluna 3' en va oferir les primeres imatges. Des d'aleshores, diverses missions de la NASA han fotografiat el costat llunyà del satèl·lit amb gran detall.

Però la captura ara aconseguida és la primera a tan poca distància del succés: 1,5 milions de quilòmetres. Anteriorment s'havien obtingut fotografies similars, concretament el maig del 2008, però en aquest cas la nau 'Deep Impact' de la NASA es trobava a gairebé 50 milions de quilòmetres.