Científics australians desenvolupen una pastilla anticonceptiva per a homes

El nou fàrmac, que es prendrà cada dia i no estarà a la venda fins d'aquí 10 anys com a mínim, bloqueja el transport d'espermatozoides sense afectar-ne la producció i el desenvolupament

Fotografia d’esperma humana difosa per la revista ’The Journal of Science’.

Fotografia d’esperma humana difosa per la revista ’The Journal of Science’. / ARXIU (AP)

1
Es llegeix en minuts

Un grup de científics australians desenvolupen una pastilla anticonceptiva per a homes que bloqueja el transport d'espermatozoides sense afectar-ne la producció i el desenvolupament, segons els mitjans de comunicació australians.

Els seus creadors --un equip d'investigadors de la Universitat de Melbourne-- han utilitzat ratolins genèticament modificats per provar aquest anticonceptiu que bloqueja dues proteïnes que són essencials per permetre que l'espermatozoide es desplaci a través dels òrgans reproductors masculins.

En les proves científiques, els ratolins a què s'ha donat aquest producte han tingut relacions sexuals, però no han ejaculat esperma, segons la cadena local ABC.

Pastilla diària

El cap de la investigació, Sab Ventura, ha comentat que s'espera comercialitzar aquest anticonceptiu per a homes --en forma de pastilla que probablement s'haurà d'ingerir diàriament-- d'aquí uns deu anys.

Si després de prendre els anticonceptius un home vol tenir fills, només haurà de deixar d'ingerir-ne.

Notícies relacionades

Aquest nou anticonceptiu "no ha de crear cap efecte secundari a llarg termini si es vol concebre després o si es vol revertir" les seves funcions, ha explicat el doctor Ventura.

Intents previs per crear un anticonceptiu masculí es van centrar a anul·lar les funcions de l'espermatozoide, encara que van generar preocupacions al voltant de problemes d'infertilitat.