Barcelona continua a l’agenda del Tour

Barcelona continua a l’agenda del Tour
2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Barcelona continua a l’agenda del Tour. I aquesta és la notícia més positiva com a resposta a una sortida de la Vuelta que es va torçar des de la primera gota d’aigua que va caure en el moment en què el primer equip, el Caja Rural, es va situar sobre una passarel·la vermella, desdibuixada per l’aigua, a la platja del Somorrostro de la capital catalana.

París va seguir molt de prop l’estrena de la Vuelta, sobretot perquè la candidatura de Barcelona com a sortida del Tour és una aposta segura i continuen estant lliures les dates del 2025 perquè arrenqui la ronda francesa d’aquí a dos anys. El 2024 es comença a Florència i no hi ha cap compromís perquè l’inici de la prova sigui l’any següent en territori francès.

Les pròximes setmanes seran claus perquè es prengui una decisió. A l’octubre es presenta el Tour 2024, el primer que finalitzarà lluny de París. Ho farà a Niça, per qüestions de seguretat i per la proximitat dels Jocs Olímpics. En aquest cas, per una decisió del Govern francès.

Les queixes d’Evenepoel

Les protestes de Remco Evenepoel, que es va queixar per córrer a les fosques, van arribar fins als responsables de la ronda francesa. No és un corredor qualsevol. Encara no ha debutat en el Tour. Té previst fer-ho l’any que ve i els organitzadors de la carrera es freguen les mans pensant en el súmmum, el que no es va veure a França ni tampoc es veurà ara a la Vuelta, l’enfrontament entre Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar i Evenepoel; la flor i nata en versió ciclista. A París volen allunyar qualsevol circumstància que pugui fer-lo canviar de plans. És un ciclista de caràcter fort i el seu entorn tampoc és callat.

No obstant, les queixes no han suposat el tancament de les portes de Barcelona, tot i que a París no són partidaris d’estrenar el Tour, sigui el 2025 o més tard, lluny de les hores habituals de la competició ciclista; és a dir, començar al migdia i acabar cap a les 17.30 hores per eliminar així qualsevol risc de llum, tot i que també és cert que a principis de juliol hi ha més marge per jugar amb l’horari que a finals d’agost.

Mateix tracte que a la Vuelta

Notícies relacionades

Barcelona tindria al capítol del Tour un tracte similar a la Vuelta; una etapa amb arribada i sortida a la capital i una segona jornada amb protagonisme barceloní, dues jornades colpejades amb duresa en l’estrena de la ronda espanyola pel mal temps que va jugar una mala passada. A París tampoc va agradar la resposta dels corredors que no estaven disposats a prendre riscos en la segona etapa, el que va motivar que s’anul·lessin els temps en l’arribada de Montjuïc. Entenen que tot va ser conseqüència de les queixes per la contrarellotge, ja que altrament la segona etapa s’hauria disputat sense problemes, perquè no era ni la primera ni l’última vegada que plou en plena competició.

Barcelona, per tant, continua com a candidata a acollir el Tour i París la manté en posició destacada. Poques candidatures disposen del potencial d’una ciutat de més d’un milió i mig d’habitants amb la immillorable situació d’estar a tres hores en bici –parlem de professionals– de la frontera francesa.