David de la Cruz abandona el Tour per caiguda

El ciclista de Sabadell s’ha accidentat a l’inici de la 12a etapa.

David de la Cruz abandona el Tour per caiguda

EUROSPORT

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

David de la Cruz ha hagut d’abandonar el Tour després de tenir una caiguda a l’inici de la 12a etapa quan es trobava a la cua de pilot. El ciclista de Sabadell de 34 anys i establert a Andorra corria amb el conjunt de l’Astana, que amb ell ja ha perdut tres corredors; el primer va ser Luisle Sánchez, el segon, Mark Cavendish, i ara De la Cruz. Tots tres per caiguda i amb fractures de clavícula.

Era la tercera participació de De la Cruz, un dels millors corredors catalans dels últims anys, però que sempre ha tingut una mala sort tremenda amb les caigudes. Aquesta era la tercera participació del ciclista en la ronda francesa. El 2014, molt a prop de la zona on aquest dijous s’ha accidentat, també va tenir una caiguda en una rotonda, quan anava escapat, i es va fracturar la clavícula.

Excompany de Froome i Pogacar

Notícies relacionades

En canvi, el 2020, llavors en el conjunt de l’UAE va ser un dels corredors clau com a ajudant de Tadej Pogacar en la primera de les dues victòries aconseguides pel fenomen eslovè. I tot i així De la Cruz va caure el primer dia i pràcticament no va poder rodar còmode i amb força fins als últims dies, als Alps, quan Pogacar lluitava per la victòria amb el seu compatriota Primoz Roglic.

De la Cruz va ser líder de la Vuelta el 2016 després de guanyar l’etapa que va finalitzar al Naranco i va acabar la prova en setena posició. En la ronda espanyola també ha hagut d’abandonar per caiguda en dues ocasions més. En el Giro va ser un dels corredors que va ajudar Chris Froome a aconseguir el triomf en la prova. També compta amb victòries d’etapa en la Vuelta al País Basc i la París-Niça.