Ciclisme

Una Volta amb molts quirats

Evenepoel i Bernal donaran caràcter internacional a una carrera amb tres finals en alt que comença el 20 de març

Una Volta amb molts quirats

EFE / TONI ALBIR

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Serà una Volta de molts quirats que tindrà tres finals en alt, el mai vist fins ara, i un elenc de participants que s’oficialitzarà les pròximes setmanes però que ja compta amb l’actuació estel·lar en carreteres catalanes de Remco Evenepoel, gran atractiu en la temporada 2022, campió del món, i que acudeix a Catalunya en la seva preparació per assaltar el Giro després d’haver-se apuntat la Vuelta la campanya passada.

La ronda catalana va veure la llum dimecres a Barcelona amb un menú carregat de muntanya i etapes actives en què els velocistes hauran d’esforçar-se si volen jugar-se la victòria a l’esprint en els dos dies amb més possibilitats (a Sant Feliu de Guíxols i a Sabadell) i amb la característica que la identifica aquests últims anys com una carrera que atrau les principals figures del pilot, sobretot les que tenen el Giro entre els seus objectius de l’any.

La prova començarà a Sant Feliu de Guíxols, com l’any passat. Arrencarà el dilluns 20 de març i s’acabarà el diumenge 26 en la tradicional cita dominical a Montjuïc, uns paratges barcelonins pels quals també passarà la segona etapa de la Vuelta, carrera que començarà a la capital catalana el 26 d’agost.

Des de Mataró al Pirineu

A Sant Feliu és lògic que arribi un grup mitjà amb els favorits atents per no perdre algun segon valuós abans de les dues etapes pirinenques consecutives; la primera sortirà de Mataró (igual que la segona jornada de la ronda espanyola) i acabarà a Vallter 2.000 mentre que la tercera cita de la Volta finalitzarà a La Molina. En els dos casos caldrà estar pendent del temps, no fos cas que la neu hi jugui una mala passada.

Notícies relacionades

Després d’un dia de certa calma i meta a Sabadell, la Volta es traslladarà cap a les Terres de l’Ebre per arribar al cim de Lo Port, potser, per la seva proximitat amb el final de la carrera i després dels dos passos pirinencs, la jornada més transcendental de la carrera, abans d’anar a Molins de Rei, amb una trampa final en els últims quilòmetres i acabar la prova als pendents de Montjuïc.

Les figures

A part d’Evenepoel, per ara Egan Bernal ha manifestat la intenció de disputar la Volta, camí de la seva posada a forma després del greu accident que va patir el 2022. Chris Froome, tot i que segueix molt lluny d’aquell corredor que col·leccionava triomfs al Tour, també haurà de ser present a les carreteres catalanes. Però encara falten moltes confirmacions, com per exemple la del conjunt Movistar, que aquest any, després de la retirada d’Alejandro Valverde i comptar amb un únic líder, ha d’afinar i ser molt més meticulós a l’hora de determinar el programa de competició d’Enric Mas.