La pròxima edició

La Vuelta 2023 passarà per Mataró, el Circuit de Catalunya i Montjuïc

  • La volta espanyola comença el 26 d’agost amb una contrarellotge per equips que partirà des del Port Olímpic.

  • Catalunya acollirà de manera parcial o total quatre etapes de la prova.

La Vuelta 2023 passarà per Mataró, el Circuit de Catalunya i Montjuïc

LA VUELTA / CHARLY LÓPEZ

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

La relació entre Barcelona i Mataró sempre ha sigut molt estreta; allà hi va arribar el ferrocarril per primera vegada i també hi va haver la primera autopista de peatge, així que aquest matrimoni que va començar ja al segle XIX, molt abans que la bicicleta comencés a ser un vehicle útil per desplaçar-se i el sant i senya d’un esport, continuarà l’any que ve amb la disputa de la segona etapa de la Vuelta, la que s’iniciarà a la capital catalana per primera vegada el 26 d’agost de 2023.

Mataró, com a capital del Maresme, manté des de fa anys una col·laboració intensa amb la Volta. Al març acollirà la segona etapa, que serà també la primera de muntanya i, al seu torn, ja el 27 d’agost, el primer diumenge de carrera, serà l’escenari d’inici cap a les primeres costes, en pla aperitiu i, sobretot, per a una visita protocol·lària a l’interior del Circuit de Catalunya perquè, per una vegada, el motor estigui a les cames.

La pròxima edició de la Vuelta tindrà, de manera parcial o total, quatre etapes catalanes. Les dues primeres estaran emmarcades dins del que es podria denominar el cercle de Barcelona, ja que en els compromisos que va firmar l’Ajuntament de Barcelona, amb Jaume Collboni al capdavant en matèria esportiva, figurava no només l’organització de la primera etapa, sinó també l’adjudicació de la segona. Des d’un principi van quedar clares dues coses: una, que el municipi guardonat seria a prop de la capital i dos, que bonificava el fet que l’alcalde fos socialista. Els dos condiments es van aplegar a la ciutat de Mataró.

La segona etapa tindrà un recorregut de 181,3 quilòmetres, amb un caràcter ‘trencacames’ tal com ho denominen els ciclistes; és a dir, algunes costes amb caràcter però sense provocar els ensurts dels grans cims de serralades com el Pirineu. Els corredors ascendiran per Sant Bartomeu i el coll de les Estenalles, una de les carreteres més transitades pels cicloturistes barcelonins.

A continuació, arribaran a Barcelona per afrontar un circuit al voltant de Montjuïc, semblant a l’habitual on finalitza, la Volta tot i que amb més duresa. L’etapa acabarà davant l’estadi Lluís Companys, allà on va acabar també l’etapa del Tour 2009.

Camí d’Andorra

Notícies relacionades

Abans, dissabte, tal com ja va avançar aquest diari a l’agost, els corredors inauguraran la Vuelta amb una contrarellotge per equips que travessarà el cor de Barcelona amb 14,6 quilòmetres al menú. El festival ciclista començarà al Port Olímpic, al costat de la platja del Somorrostro, per anar cap al Poble Nou, Sant Martí, la Dreta i l’Esquerra de l’Eixample i finalitzar a l’avinguda de Maria Cristina. Falta encara definir els horaris, tot i que l’organització s’inclina perquè l’etapa discorri a última hora de la tarda.

Queda per anunciar encara la sortida de la tercera etapa, que acabarà a Andorra. De la quarta, tot i que encara no és oficial, sí que se sap que arrencarà a la capital del Principat per finalitzar a Tarragona, en el que se suposa que serà el primer esprint massiu de la cursa. Després hi haurà una neutralització cap a terres castellonenques per descendir cap a Múrcia, abans que els corredors tornin al nord de la península per endinsar-se a França i pujar el Tourmalet.