La crisi del líder

La contracrònica de la Vuelta: sense Alaphilippe van saltar les alarmes

  • Remco Evenepoel es va trobar massa aïllat en l’ofensiva del Jumbo.

  • La caiguda i abandonament del campió del món han suposat un cop enorme per al conjunt belga.

La contracrònica de la Vuelta: sense Alaphilippe van saltar les alarmes

QUICK STEP

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

L’abandonament de Julian Alaphilippe, el millor protector de Remco Evenepoel en la Vuelta, li pot costar molt car al mallot vermell, perquè els seus enemics ja han vist que no és un corredor intocable a la muntanya. De fet, el ciclista belga és un fenomen en carreres d’un dia. Possiblement, en l’actualitat, Wout van Aert, Mathieu van der Poel i ell són els millors ciclistes del món en aquest tipus de proves. Però ara s’obre una incògnita per comprovar quin serà el rendiment d’Evenepoel de cara a la tercera setmana que ja pràcticament s’obre aquest diumenge amb la important etapa de Sierra Nevada.

Notícies relacionades

El Quick Step, l’equip d’Evenepoel, ha vingut a la Vuelta amb un equip d’escaladors i per primera vegada sense alinear cap velocista per trencar el seu clàssic costum de ser els dominadors de les arribades massives i oblidar-se de la classificació general. Evenepoel ha preparat la Vuelta a consciència, possiblement en el terreny individual, el ciclista que més temps li ha donat a la fórmula per afrontar la carrera mentre altres corrien el Giro i el Tour.

Però el seu domini en la ronda espanyola passava per l’extraordinària protecció d’Alaphilippe mentre el corredor francès anava acumulant quilòmetres de cara a intentar, a finals de mes, conquistar el Mundial per tercera vegada consecutiva. La caiguda camí del cap de Gata i el posterior abandó va ser un cop terrible per a Evenepoel de cara al control de la Vuelta. I aquest dissabte ja s’ha notat a La Pandera, on el Quick Step va desaparèixer en combat en el moment que el Jumbo va agafar el timó de l’etapa i va clavar el primer cop directe al jove corredor belga. «Són circumstàncies que sempre passen en una carrera de tres setmanes. No em preocupa gaire», va confessar Evenepoel. Si és així, llavors no passa res. Però ja han saltat les alarmes.