Vuelta a Espanya

¿Quan comença la Vuelta a Espanya 2022?

Els corredors sortiran des d’Utrecht (Països Baixos) i, després de completar un recorregut de 3.280,5 quilòmetres, arribaran a Madrid

¿Quan comença la Vuelta a Espanya 2022?

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Els seguidors del ciclisme encara podran continuar disfrutant del seu esport preferit aquest estiu gràcies a l’inici de la 77a edició de la Vuelta a Espanya. Malgrat haver viscut un intens Tour de França durant el mes de juliol, on s’ha viscut una batalla entre l’eslovè Pogacar i el danès Vingegaard pel mallot groc, i va ser aquest últim l’encarregat de pujar al podi a la capital francesa el 24 de juliol.

 

L’última competició de ciclisme de la temporada començarà el pròxim 19 d’agost i ho farà des de la ciutat d’Utrecht als Països Baixos i acabarà l’11 de setembre a la capital. El pilot s’enfrontarà a un recorregut de 3.280,5 quilòmetres, dividits en 21 etapes, que discorrerà entre els Països Baixos, territori ja conegut per La Vuelta, i Espanya. Al llarg de les etapes, hi haurà 12 sortides i 11 metes inèdites, visitarà 10 comunitats autònomes i, per primera vegada en la història, les vuit províncies andaluses.

 

La Vuelta 22 comptarà amb sis etapes planes, dues amb final en alt; quatre etapes de mitja muntanya i set de muntanya. A més, els corredors disputaran dues contrarellotges: una d’individual i l’altra per equips, sent aquesta última l’encarregada d’iniciar la competició des d’Utrecht. La contrarellotge individual serà durant la segona setmana a la península, més concretament, a Alacant amb un recorregut de 30 quilòmetres. Aquest any, una etapa plana serà l’encarregada de tancar la prova a Madrid. Durant aquesta edició, una cosa que no és habitual, els protagonistes comptaran amb tres dies de descans, que seran els dilluns 22 i 29 d’agost i 5 de setembre.

Notícies relacionades

 

 Aquesta edició ve marcada per una fita, ja que el pilot creuarà d’est a oest, d’Almeria a Huelva, la comunitat d’Andalusia. En la presentació de la 77a edició, el director general de La Vuelta, Javier Guillén, va explicar que amb aquest acte també se celebrarà una efemèride, perquè «La Vuelta sortirà de Sanlúcar de Barrameda 500 anys després del dia exacte en què Juan Sebastián Elcano va posar peu a Espanya després de fer la primera volta al món».