Ciclisme

El Dauphiné ja mira als Alps amb Van Aert de líder

Aquest dissabte es disputa l’etapa reina amb les ascensions al Galibier i la Croix de Fer

El Dauphiné ja mira als Alps amb Van Aert de líder

ASO/Aurélien Vialatte

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

El Critèrium del Dauphiné afronta aquest cap de setmana la part final i decisiva amb una visita llampec als territoris de la prova mare, el Tour, que ja està a tocar. Aquest dissabte la prova francesa afronta l’etapa reina amb una pujada a dos dels grans colossos de la serralada alpina, el Galibier i la Croix de Fer. I ho farà amb Wout van Aert instal·lat a la primera plaça de la general i amb el seu company i aparent cap de files, Primoz Roglic, com a màxim aspirant a la victòria final.

Els Alps serviran dissabte i diumenge perquè els corredors que afronten el Dauphiné com a banc de proves de cada al Tour, entre ells Enric Mas, mesurin i comprovin les seves forces de cara a un examen importantíssim amb la vista posada en la Grande Boucle. Ho faran després que la sisena etapa, disputada aquest divendres, s’hagi decidit entre els components d’una fuga consentida i la consegüent victòria del corredor francès Valentin Ferron.

Notícies relacionades

El dia no ha començat bé per als interessos del ciclisme espanyol, ja que Juan Ayuso, de 19 anys i un dels corredors amb millor futur, es va despertar amb febre i problemes gastrointestinals, per la qual cosa va haver d’abandonar la carrera quan ocupava la vuitena plaça de la general. Enric Mas ha ascendit una plaça i ara és el 12è de la taula, encara que amb tot per decidir per la duresa de les dues jornades finals.

Aquest dissabte la setena etapa, de curt recorregut, es presenta amb només 137 quilòmetres, tot i que serà un continu pujar i baixar ports amb els esmentats Galibier i Croix de Fer i l’ascensió final a Vaujany. Diumenge, el guanyador definitiu es decidirà en 137,5 quilòmetres i les pujades a Plainpalais, la més famosa Colombière i el Plateau de Solaison, on estarà l’última meta (per Teledeporte i Eurosport).