Ciclisme

Egan Bernal rep l’alta i comença la seva rehabilitació

«No presenta complicacions i totes les seves lesions es troben estables i en procés de recuperació», apunta el comunicat mèdic

Egan Bernal rep l’alta i comença la seva rehabilitació
1
Es llegeix en minuts

El ciclista colombià Egan Bernal va ser donat d’alta aquest diumenge i continuarà de forma ambulatòria la recuperació de l’accident patit el 24 de gener passat en una carretera pròxima a Bogotà mentre s’entrenava i que per poc li costa la vida, van informar els metges que l’atenen.

«Ens complau informar que avui el pacient ha sigut donat d’alta, per continuar de manera ambulatòria el seu procés de rehabilitació amb la nostra institució», va informar en un comunicat la Clínica Universidad de La Sabana, on el corredor de l’equip Ineos Grenadiers va ser sotmès a diverses cirurgies després de l’accident.

El comunicat mèdic va explicar que Bernal, vigent campió del Giro d’Itàlia, està «en la tercera fase del trauma, preparat per començar el seu procés de rehabilitació. No presenta complicacions i totes les seves lesions es troben estables i en procés de recuperació».

20 ossos trencats

La Clínica Universidad de La Sabana va divulgar a més fotografies en les quals Bernal apareix dret al costat del cos mèdic que el va atendre des del dia de l’accident.

Dijous passat Bernal, també campió del Tour de França del 2019, va dir a les xarxes socials que va tenir «gairebé 20 ossos trencats» en l’accident en el qual gairebé perd la vida i va assegurar que va ser sotmès a la seva «última cirurgia important i sembla que tot va sortir bé».

Notícies relacionades

El ciclista, que va xocar a alta velocitat contra un autobús a la carretera que va de Bogotà a Tunja, a l’altura del municipi de Gachancipá, quan el vehicle s’havia aturat, va fer una enumeració de les seves lesions: «11 costelles. Fèmur. Ròtula. T5-T6. Odontoides. Metacarpià. Un polze. Em vaig baixar una dent. Perforació dels dos pulmons».

«Gairebé em mato, però saben què? Estic agraït amb Déu per posar-me aquesta prova», va dir l’esportista colombià, fent gestos amb les seves mans embenades, i va afegir: «ara a recuperar i fer d’això un altre... I’M BACK!! And let’s rock».

Temes:

Egan Bernal