La confessió d’un error

La història del ciclista que no es va vacunar i va agafar la Covid

  • ‘Pippo’ Pozzato, un dels millors corredors italians d’aquests últims anys, es troba ingressat en un hospital de Vicenza després d’haver posposat diverses vegades immunitzar-se contra el virus.

  • Necessita oxigen i lamenta no haver-se injectat anteriorment contra el coronavirus al considerar-se una persona forta i sana.

La història del ciclista que no es va vacunar i va agafar la Covid

TWITTER / FILIPPO POZZATO

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Que aquesta història serveixi per evidenciar la importància de les vacunes i d’immunitzar-se contra la Covid-19. O el que aquesta mateixa setmana ha manifestat Juan Porcar, organitzador de la marató de Barcelona, que es disputa aquest diumenge. «Sense vacunes no s’hauria pogut celebrar». Filippo Pozzato (40 anys), ‘Pippo’ en el pilot, un dels ciclistes més premiats dels últims anys i, sobre tot, un dels grans integrants de la denominada ‘classe mitjana’ del ciclisme, la que mai guanyarà el Tour però sí que ajudarà a aconseguir-ho i de passada amb una bona col·lecció de victòries en carreres secundàries, es troba ingressat en un hospital de Vicenza, segons informa ‘La Gazzetta dello Sport’.

Pateix una pneumònia greu i necessita l’ajuda d’oxigen per respirar. La seva situació és greu com a conseqüència de la Covid 19. L’excorredor (retirat el 2018) i ara organitzador de carreres no s’havia volgut vacunar al considerar que la pandèmia no anava amb ell perquè continuava sent un atleta, «em sentia fort, havia estat amb gent que s’havia contagiat i a mi no m’havia passat res, he sigut molt tonto», afirma al diari esportiu italià des del llit del seu hospital.

Notícies relacionades

Pippo, després d’haver rebutjat la vacuna els mesos anteriors, tenia cita per al 25 d’octubre però a l’estar ja malalt no es va poder immunitzar. «El 23 d’octubre vaig començar a trobar-me malament. Unes quantes dècimes de febre durant tot el dia, després vaig passar a 37 i mig, i a continuació vaig pujar a 38. Ja em vaig adonar que havia agafat la Covid. Vaig arribar als 39 graus i mig, i així durant gairebé deu dies... estava ‘mort’. Després va baixar la febre, però la meva saturació d’oxigen es va desplomar, vaig baixar a 87, després a 86. No podia ni posar-me dret i necessitava oxigen, així que em van ingressar. Tinc una pneumònia greu. Hi ha qui diu que la Covid és una merda, però quan l’agafes, ho entens tot. I sempre, fins ara, havia estat sa», diu a ‘La Gazzetta’.

Ara per ara, continuarà ingressat a l’hospital de Vicenza, a la regió del Vèneto, al nord-est de Venècia. Pozzato va ser professional entre els anys 2000 i 2018 i va córrer amb alguns dels principals equips de l’època: el Mapei, el Fassa Bortolo, el Quick Step, el Liquigas, el Katusha (on va coincidir amb Purito Rodríguez) i el Lampre. Va córrer set Giros, amb una victòria d’etapa; sis Tours, amb dos triomfs parcials, i tres Vueltas. El seu èxit esportiu principal va ser la consecució de la Milà-San Remo el 2006. També va sumar una Tirrè-Adriàtic i va ser campió d’Itàlia.