El dia de repòs

Vuelta 2021: Enric Mas, descans, a pel vermell, a per la victòria

  • El ciclista mallorquí, de 26 anys, afronta la ronda espanyola a partir d’ara pensant en el triomf.

  • Sap que Primoz Roglic és la seva pedra a la sabata. Serà molt difícil despullar-lo com a líder. Però per a la proesa compta amb un magnífic escalador colombià, Miguel Ángel López, a qui anomenen ‘Superman’.

Vuelta 2021: Enric Mas, descans, a pel vermell, a per la victòria

MOVISTAR TEAM

4
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Hi ha funció o pel·lícula de suspens, segons es prefereixi, i els actors principals del Movistar a la Vuelta són dos, un mallorquí i un colombià, tot i que podrien ser tres si Alejandro Valverde no té la desgràcia de caure i abandonar en terreny alacantí. Són Enric Mas i Miguel Ángel López, a qui tots anomenen ‘Superman’.

Són els ciclistes que ahir, sense permís per banyar-se al mar, perquè en el seu cas no tocava, van buscar la companyia de la platja per entrenar per les carreteres que voregen el Mediterrani, en una ruta al cap de Gata que gairebé estava més transitada per ciclistes de la Vuelta el dia de descans que per centenars de turistes. Feia molt vent, el sol estava amagat. I, veure per creure, fins i tot queia una gota; sí, d’aigua, des del cel amb una temperatura que no baixava dels 30 graus.

I eren un mallorquí d’Artà, del nord de l’illa, de 26 anys, i un colombià de Pesca, Boyacá, amb un any més; tots dos amics i residents a Andorra.

Són els nous administradors de la parella que sempre ha agradat portar al Movistar, en les seves anteriors denominacions des que va ser creat el 1980 com Reynolds, tret de l’excepció dels anys de domini ple, primer de Pedro Delgado i després de Miguel Induráin. Però ells dos també van passar pel procés de parelles: Rierol-Delgado, Delgado-Induráin, Olano-Chava Jiménez (que va acabar com el rosari de l’Aurora), Pereiro-Valverde, Valverde-Nairo i Nairo-Landa, abans de l’arribada d’Enric Mas.

El camí a seguir

I és Superman el màxim encarregat de protegir i marcar a Mas el camí a seguir, tot i que davant els periodistes colombians intenti sempre no treure la il·lusió dels qui volen veure’l a dalt de tot, en ferotge baralla amb Egan Bernal, que continua trepitjant-los els talons tot i que hagi donat mostres de debilitat a la muntanya.

Superman va ser qui a Velefique es va convertir en l’àngel de la guarda de Mas; qui va contrarestar l’ofensiva dels Ineos capturant Adam Yates; qui va obrir l’atac de Mas i qui després es va contenir a pocs metres del seu company mallorquí, només cap al cim, això sí, acompanyat per Roglic. I aquesta és la pedra a la sabata del Movistar, a qui cal despullar-li del vermell, a qui cal esperar, sobretot la tercera setmana, que tingui un dia dolent i a qui no només Mas ha de restar-li 28 segons, sinó com a mínim un altre minut i mig perquè el corredor eslovè té un matalàs de 33,8 quilòmetres en la contrarellotge final de Santiago, com si per a ell fos un dels famosos pastissos de la capital gallega, embolicat en l’or olímpic que va conquerir a Tòquio com el millor de l’especialitat.

«Es pot derrotar Roglic, però no explicaré la tàctica de l’equip. Però jo vaig a buscar el mallot vermell perquè surto a guanyar aquesta Vuelta», paraula de Mas, el dia de descans.

«Si Enric i jo correm junts i treballem com a equip, tenim moltes opcions de guanyar aquesta Vuelta», reflexió de Superman, abans de sortir a entrenar amb la resta de companys. 

Notícies relacionades

Són el segon i el tercer de la general. Són l’essència d’aquest Movistar, els hereus del conjunt de Periquito i Induráin i els «fills» de Valverde. «Sé que he de distanciar Primoz abans de la contrarellotge, perquè l’etapa final el beneficia com a campió olímpic. Però en aquesta Vuelta tinc molta confiança perquè vaig acabar el Tour cansat, però no mort, vaig poder descansar després i arribar aquí en molt bona forma», descobreix Mas. «Sé que he de buscar el punt feble dels rivals i veure així si la tàctica ens surt bé. Però també sé que tenint Enric per davant mai puc anar contra ell, sinó treballar en equip», afegeix Superman.

«Estic en una situació molt bona. Sé que, tot i que ara arribin etapes per a fugues, en aquesta Vuelta sempre cal estar atent perquè cada dia és important. He de jugar les meves cartes i confiar, tot i que és difícil, que Roglic pugui tenir una mala etapa, perquè quan lluites per la general sempre tens un moment dolent», adverteix Mas. «A Velefique vaig sortir a controlar la situació per ser present en tots els atacs. Si no vaig a per Yates, Roglic ens deixa la feina a nosaltres». Aquest dimarts torna la competició.