La previsió

El risc d’incendi tanca la serra alacantina als aficionats de la Vuelta

L’any passat es va clausurar tota la muntanya de la ronda espanyola al públic a causa de la pandèmia

El risc d’incendi tanca la serra alacantina als aficionats de la Vuelta

LA VUELTA / CHARLY LÓPEZ

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Primeres restriccions de públic a la Vuelta 2021. Divendres, en la important cita muntanyosa amb l’ascens al denominat Balcó d’Alacant, no es permetrà l’accés als espectadors, segons va comunicar aquest dimecres la Generalitat valenciana d’acord amb la Diputació alacantina. Però en aquest cas la clausura de la muntanya no es deu a la Covid, sinó al fort risc d’incendi que hi ha en l’espai protegit de la Serra del Maigmó i la Serra del Cit. «El terreny és molt sec i hi ha risc d’incendi», va informar ahir l’organització de la ronda espanyola.

El 2020 tots els ports de muntanya pels quals va passar la Vuelta es van celebrar sense espectadors, en la que de fet va ser una prova disputada a ‘porta tancada’. Aquest any, en canvi, s’havia decidit obrir la muntanya al públic, igual que les zones de sortida i arribada de les etapes, però el risc d’incendi ha pertorbat els plans de la Vuelta.

Preocupació per la serra avilesa

En canvi, a Cullera, on aquest dijous acabarà la prova, amb una arribada en alt, curta i costeruda, no hi ha d’haver problemes de públic.

Notícies relacionades

La Vuelta ha estat aquests dies pendent d’un altre incendi molt preocupant, el que ha calcinat la serra de la Paramera, considerat el foc més important sofert per la província d’Àvila i que aquest dimecres encara no estava controlat. Les flames castiguen zones forestals pròximes al pas de l’etapa del 29 d’agost, entre les localitats de Navalmoral de la Mata i el Barraco.

La forta calor que va regnar a Burgos el cap de setmana passat, per castigar l’inici de la Vuelta, amb temperatures pròximes als 40 graus, va minvar dilluns, en ruta cap al Picón Blanco, també en carreteres burgaleses, amb un temps més propi de tardor que d’estiu. Cap a Molina de Aragón es va circular amb un temps agradable, però aquest dimecres a Albacete ja va tornar a fer una calor insofrible.