La ronda francesa

Enric Mas: «Pogacar no em té la moral menjada»

El líder del Movistar afronta la segona part del Tour de França optimista i decidit a lluitar pel podi de París

Enric Mas: «Pogacar no em té la moral menjada»

MOVISTAR TEAM

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

A trenc d’alba el dia era gris a Tignes, on va descansar el conjunt Movistar després del comiat alpí. Enric Mas se’n va anar a dormir preocupat, perquè s’havia donat una bona patacada en la novena etapa. Però es va despertar amb poc dolor i bona mobilitat, dos aspectes essencials per afrontar la segona setmana de carrera, que comença aquest dimarts amb una etapa plana; continua amb la doble ascensió de dimecres al Ventoux; després, tres jornades que poden comportar perill pel vent, i diumenge, la primera cita amb el Pirineu, a Andorra, un país i unes muntanyes que coneix a la perfecció ja que hi ha fixat la seva residència.

«Pogacar no em té menjada la moral. Reconec que diumenge vam fallar els que lluitem pel podi al no intentar seguir-lo a Tignes. Em trobo bé i espero que en aquest Tour es compleixi el que sol ser habitual en les carreres grans, millorar a mesura que passen els dies». De fet, Mas sempre s’ha mostrat optimista. Havia driblat totes les caigudes dels tres primers dies, fins que la línia blanca de la carretera, molla i relliscosa per la pluja, el va fer perdre l’equilibri diumenge. Es va espantar molt perquè «em podia haver fet molt mal». Per fortuna, malgrat el cop, va superar el contratemps. I, a més, va tenir la fortuna de tenir al seu costat Alejandro Valverde. «Em va deixar la bici. Tenir-lo al costat és d’una importància vital per a l’equip. Diumenge va aguantar al meu costat gairebé fins al final. Recordo que a l’inici de la pujada final a Tignes es va parar un instant. Des del cotxe li van cridar que havia de patir per enllaçar i al cap de dos o tres quilòmetres ja era al meu costat».

Segueix el pla de l’equip

Notícies relacionades

L’objectiu continua sent pujar al podi de París. Ara és a 29 segons del pla i amb totes les opcions intactes. El groc ja és una altra cosa. «Pogacar està molt fort però el Tour encara donarà molt joc. N’estic convençut. A part d’ell, com que molts corredors som gairebé al mateix temps, la batalla que hi haurà serà molt bonica per a l’espectador».

Afirma que les sensacions són bones. També espera recuperar perquè ajudi Miguel Ángel ‘Superman’ López, amb el cos adolorit per culpa de tres caigudes, igual com Carlos Verona, peça clau a la muntanya, i que es va donar una bona patacada en els últims quilòmetres de l’etapa de divendres. «Ara només espero que arribi l’estiu de veritat i faci calor per jugar les meves cartes després d’una primera setmana molt dura pel fred i per la pluja». La batalla està servida.