La primera etapa

Un poderós Alaphilippe guanya i es vesteix de groc al Tour

El campió del món va atacar primer a la cota de la Fossa dels Llops per vèncer i posar-se al capdavant de la general

Un poderós Alaphilippe guanya i es vesteix de groc al Tour

LE TOUR

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Cap ciclista del Tour, i molt menys Julian Alaphilippe, es va fixar en les imatges de llops que hi havia pintades a la costa de tres quilòmetres que conduïa a la meta. Tampoc van veure les estàtues dedicades a aquests animals que estaven tapades pel públic a un costat de la pujada. No hi havia temps. I molt menys quan el campió del món va decidir treure la respiració a la resta de figures, algunes de les quals encara recuperant l’alè alleujades per haver salvat les caigudes del dia.

En un tres i no res, quan encara quedaven dos quilòmetres per al cim de la cota de la Fossa dels Llops, on era la meta, Alaphilippe ja havia obert un espai entre l’asfalt que ningú, absolutament ningú, podia tapar. Només li esperava la victòria, que volia dedicar a Nino, el seu fill nounat. La seva parella és gairebé tan famosa com ell a França. Marion Rousse, una exciclista i model, fa uns quants anys que comenta per a la televisió pública el Tour i la resta de les carreres. Tot França es va emocionar el setembre passat quan ella va abandonar el lloc de la televisió francesa a la meta del Mundial per abraçar i besar Julian després de proclamar-se campió del món.

Notícies relacionades

Amb el nadó aquest any, Marion s’ha quedat a casa. La parella viu a Andorra, com tantes altres famílies ciclistes (almenys un centenar de corredors viuen al petit país pirinenc). «Diuen que el jersei de l’arc de Sant Martí porta mala sort ,però jo porto un any magnífic així vestit i puc assegurar que no hi ha cap maledicció», va dir el corredor francès després de la seva victòria.

Roglic bonifica

Va guanyar en solitari i va treure 8 segons a la resta de figures del Tour que havia sobreviscut a les caigudes, entre els quals, Enric Mas, que va creuar la meta al costat de Tadej Pogacar i Geraint Thomas, entre altres. I també amb Pello Bilbao. Va vèncer Alaphippe i Primoz Roglic, tercer en la costa dedicada als llops, també va caçar la bonificació. D’aquesta manera va demostrar que la decisió de prendre’s dos mesos sabàtics sense competir i dedicar-se només a entrenar sembla que li ha anat bé i no ha perdut aquest instint voraç que l’ha convertit en astre del pilot.