LA ITZULIA

Roglic perd el liderat a la Itzulia

  • Una estranya tàctica del Jumbo permet al nord-americà McNulty situar-se al capdavant de la general.

  • El nou líder és company de Pogacar a l’equip d’Emirates.

  • Ion Izagirre s’imposa a Pello Bilbao en un atapeït esprint a Hondarribia.

Roglic perd el liderat a la Itzulia
1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Molt estranya la situació tàctica que s’ha donat aquest dijous a la quarta etapa de la Itzulia, la ronda basca, on Primoz Roglic, gairebé de manera incomprensible, ha deixat escapar la primera plaça de la general en favor del prometedor nord-americà Brandon McNulty, que va arribar a estar empatat a temps a la Volta, com a segon de la classificació, després de la contrarellotge de Banyoles.

Notícies relacionades

L’etapa, de mitja muntanya, per terres guipuscoanes, va comptar amb la victòria del corredor basc Ion Izagirre, que va batre per mil·límetres Pello Bilbao, en un atapeït esprint entre els escapats on anava McNulty, company de Tadej Pogacar, al conjunt d’Emirats. La fuga, que es va formar a la fase final camí d’Hondarribia, no va obtenir resposta ni de Roglic ni del Jumbo, el seu equip, i va assolir una diferència de 49 segons a la meta, a falta de dues jornades per concloure la carrera.

En proves de sis dies com és el cas de la Volta al País Basc una diferència de 23 segons, com la que ara porta McNulty a Roglic és com a mínim arriscada, sobretot al jugar-s’ho tot a una carta l’últim dia, sobretot si plou, i amb la tradicional mala sort que acostuma a acompanyar el corredor eslovè. Pogacar, per part seva, no va tenir cap altra opció que respectar l’escapada del seu company nord-americà en un dia de ciclisme estrany per Euskadi.