SEGON MONUMENT DE L’ANY

Asgreen es posa flamenc davant Van der Poel i s’emporta el Tour de Flandes

El campió danès, un altre membre de l’exitosa generació del 95, sorprèn el neerlandès en un final mà a mà a ‘De Ronde’

Asgreen es posa flamenc davant Van der Poel i s’emporta el Tour de Flandes
2
Es llegeix en minuts
José María Expósito

La fornada ciclista de 1995 continua donant grans campions al ciclisme. L’última ha sigut el danès Kasper Asgreen (Deceunink), que aquest diumenge s’ha adjudicat el Tour de Flandes en una lluita mà a mà amb el campió de l’any passat, Mathieu Van der Poel (Alpecin), amb qui s’ha jugat la victòria a l’esprint després d’anar eliminant rivals. El campió de Dinamarca s’ha posat flamenc a les llambordes i ha deixat el seu homòleg neerlandès sense doblet. Greg Van Avermaet ha completat el podi.

Asgreen, que ha aconseguit el triomf més important de la seva carrera, confirma així el seu gran estat de forma, ja que fa uns dies s’havia imposat a l’E3 Harelbeke. El campió danès en ruta i contrarellotge ja havia disparat al pal a De Ronde el 2019, quan va ser segon per darrere d’Alberto Bettiol. Aquesta vegada ningú ha sigut més fort en els 254,3 quilòmetres entre Antwerp i Oudenaarde, amb 19 cotes i 17 sectors empedrats.

L’any passat la carrera es va dirimir en un ajustat esprint entre Van der Poel i Wout Van Aert (de 19969 i tots dos partien en aquesta edició com a favorits al triomf al segon monument de la temporada, amb Julian Alaphilippe sempre a l’aguait. El Deceunink-Quick Step, denominat només per a aquesta carrera Elegant, va controlar la carrera des de l’inici, i el campió del món, que l’any passat va acabar la prova a l’hospital, va posar a prova els seus rivals amb un atac en el Koppenberg poc després que Van der Poel fes la primera selecció, llavors encara amb Iván García Cortina (Movistar) en el grup de favorits.

Alaphilippe i Van Aert cedeixen

Notícies relacionades

Al Taaitenberg va desfermar novament la seva fúria Van der Poel, que ja només van poder seguir cinc corredors: Van Aert, Alaphilippe, el seu company Asgreen, Dylan Teuns i Marco Haller. El Deceunink comptava amb dues opcions, però l’atac del danès abans de l’últim pas pel Kwaremont va despullar el seu company Alaphilippe i va deixar el triomf en cosa de tres: Van der Poel, Van Aert i Asgreen.

El net de Raymond Poulidor, que aspirava a reeditar triomf i guanyar així ‘De Ronde’ 35 anys després que ho fes el seu pare, Adrie van der Poel, va desarborar Van Aert amb un brutal atac al Kwaremont, que el belga va pujar fent esses sobre el pavés. Els dos homes del capdavant van estar d’acord a passar junts el Paterberg i jugar-se el triomf a l’esprint, en el qual Asgreen va arrencar primer des de darrerre i va aguantar més dempeus que el campió destronat. Avermaet (Ag2r) va saltar del grup perseguidor per aconseguir la tercera plaça, el quart podi i el novè top-10 en una carrera que es resisteix al campió olímpic, de 35 anys.