EL RETORN D’UNA ESTRELLA

Egan Bernal torna a pujar a la bicicleta

El ciclista colombià no competia des que va abandonar el Tour, a una setmana del final, per una lesió a l’esquena

Egan Bernal torna a pujar a la bicicleta
1
Es llegeix en minuts

Egan Bernal va guanyar el 2019 el Tour i llavors va semblar que sota el seu domini començava una nova època com a abanderat d’una generació de joves ciclistes. Encara no havia aparegut a la gran escena mundial Tadej Pogacar, vencedor de l’última ronda francesa, una carrera que el ciclista colombià, ara amb 24 anys, va abandonar a una setmana de l’acabament per culpa d’una lesió a l’esquena.

Ni va córrer el Giro (que disputarà aquest any) ni la Vuelta i va començar una lenta rehabilitació que el va tenir apartat de totes les carreres que es van córrer a la tardor, en un calendari ciclista molt compactat per culpa de la pandèmia i les proves anul·lades a la primavera i bona part de l’estiu. 

Aquest dimecres, per fi, s’ha posat un dorsal a l’esquena, a l’Étoile de Bessèges, prova francesa que ha obert la competició a l’apartat de rondes per etapes (la primera jornada va comptar amb el triomf del corredor francès Christophe Laporte en una carrera que finalitzarà diumenge). «Després de quatre mesos sense competir estic emocionat, tot i que encara em trobi lluny del meu millor estat de forma», va declarar el ciclista colombià a França.

Anul·lacions a Espanya

Notícies relacionades

De fet, Bernal tenia previst debutar a la Volta del País Valencià, prevista per a aquesta setmana, però l’organització va ajornar la prova per la pandèmia, com ha passat a Espanya amb la Vuelta a Andalusia. A França, el calendari ciclista es comença a celebrar amb normalitat. 

La primera ronda per etapes dins del calendari World Tour, que agrupa les més cèlebres carreres ciclistes, serà la París-Niça, que està programada per al 7 de març, en un mes en què també s’han de disputar com a carreres per etapes la Tirrè-Adriàtic i la Volta a Catalunya.