LA TEMPORADA CICLISTA

Movistar 2021, l’últim any de Valverde

El ciclista murcià reafirma la seva retirada, en un curs en què Marc Soler serà líder en el Giro i Mas i ‘Superman’, al Tour i la Vuelta

Movistar 2021, l’últim any de Valverde
3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Havia d’arribar l’any. I ja feia temps que Alejandro Valverde ho tenia meditat i pràcticament decidit. De fet, ja en la Volta 2019, que curiosament va guanyar el seu nou company Miguel Ángel ‘Superman’ López, el corredor murcià, ara camí dels 41 anys, llavors campió del món, ja pensava en la retirada. Però sabent com és Valverde, coneixent el seu infinit carinyo cap al ciclisme, sempre hi havia l’esperança que reconsiderés el que ara ja sembla clar. El 2021, després de dues dècades, serà l’última temporada d’un corredor irrepetible.

«Inicio el 2021 pensant que serà l’última temporada, però ho faré amb la il·lusió de sempre. El 2021 serà el meu últim any». Correrà després d’un complicat 2020, en què per primera vegada, tot i que va ser a prop i soni estrany, no va aconseguir cap victòria. També serà un curs estrany per a Valverde, ja que no acudirà al Tour i només disputarà, en l’apartat de carreres de tres setmanes, la Vuelta, ja que centrarà tota la temporada dedicat a preparar la prova en línia de ciclisme dels Jocs de Tòquio, sempre amb l’esperança que la cita olímpica es pugui celebrar i no torni a estar alterada com va passar el 2020 per la pandèmia. De fet, i en paraules d’Eusebio Unzué, mànager del Movistar, «cal veure quines carreres es faran», ja que ja s’han anul·lat o ajornadament proves de finals de gener i febrer que, tot cal dir-ho, no pertanyen al circuit Wolrd Tour, competicions que, en principi i tret que empitjori la crisi sanitària, s’haurien de disputar sense més problema.

El repartiment de carreres

Valverde correrà el 2021 camí dels 41 anys, que complirà a l’abril, i sabent que no tindrà la responsabilitat de posar-se com sol ser habitual en ell els galons de l’equip en les grans cites de l’any, ja que Marc Soler debutarà com a cap de files del Movistar en el Giro i Enric Mas i ‘Superman’ López, el ciclista colombià que ha sigut el gran fitxatge del conjunt espanyol, compartiran el liderat de l’equip en les voltes francesa i espanyola.

«El Giro serà l’objectiu d’aquest any i hi vaig amb moltes ganes». Soler s’apunta a la volta italiana, que segueix confirmada al maig, i que encara no ha oficialitzat el recorregut, ni tan sols la gran sortida, que havia d’anunciar-se dimarts, suposadament a Torí, amb un acte telemàtic que es va suspendre a última hora.

‘Superman’ i el positiu de Covid

El Tour ja es coneix des de l’octubre, amb un recorregut més o menys habitual i sense grans sorpreses, i la Vuelta, si la pandèmia ho permet, veurà la llum durant la primera quinzena de febrer, amb sortida de Burgos, amb viatge cap a Andalusia i un possible final a Santiago de Compostel·la. «Serà un any especial per a mi. Acudiré al Tour pensant en el calaix», afirma Enric Mas, que com gairebé tots els companys d’equip ha estat concentrat i entrenant aquests primers dies de l’any als voltants del cap de Gata.

Notícies relacionades

A Almeria no hi va viatjar ‘Superman’ López, ja que en l’última PCR prèvia a la concentració va donar positiu per Covid-19 i continua de quarantena a Madrid. «S’han de superar aquestes males experiències amb paciència, però tinc ganes de començar, córrer el Tour i després la Vuelta», afirma el ciclista colombià, que arriba al Movistar després del seu pas per l’Astanà i amb la victòria en l’etapa reina de la volta francesa.

El corredor asturià Iván García Cortina és una altra de les novetats de l’equip amb l’objectiu de les clàssiques de les ‘pedres’, sobretot la París Roubaix i el liderat, a l’equip femení, de la corredora neerlandesa Annemiek van Vleuten. Serà un 2021 en què Valverde donarà les últimes pedalades professionals a l’únic equip espanyol de ciclisme enrolat en l’elit del ciclisme mundial.