FIGURA CICLISTA FEMENINA

Annemiek van Vlauten, estrella taronja per a l’equip blau

La corredora neerlandesa, de les millors del món, es converteix en el gran fitxatge i cap de files del Movistar el 2021

3
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Encara no coneix les companyes del Movistar. Ho farà la setmana vinent quan, fugint del fred, es concentrin totes en un hotel del cap de Gata. Es diu Annemiek van Vleuten, és holandesa, té 38 anys i està considerada, juntament amb la seva compatriota Anna van der Breggen, com la millor ciclista del món. Prova d’això és que Van Vleuten va ser campiona mundial el 2019 i subcampiona el 2020, mentre que Van der Breggen va ser subcampiona el 2019 i campiona el 2020. I és més, Van Vleuten hauria sigut la campiona olímpica de Rio si no hagués caigut, camí de la medalla d’or, en el descens cap a la meta. Les imatges de la corredora, inconscient, caiguda a la carretera amb el cap tort, van donar la volta al món. «Creia que s’havia matat, però anava cap a l’or i no podia parar», va declarar Van der Breggen quan es va penjar l’or olímpic que hauria sigut de Van Vleuten.

Des de l’1 de gener és l’estrella taronja de l’equip blau, una cap de files el palmarès de la qual ocuparia tot aquest article i una raó de ser perquè el Movistar femení sigui una referència allà on acudeixi perquè amb Van Vleuten aspiren a tot, a tot el que ella ha guanyat i que pot tornar a fer-ho al capdavant del conjunt espanyol: Flandes, Lieja, Strade Bianche i el Giro (en dones, la prova italiana és la principal gran ronda que disputen) on compta amb dos triomfs absoluts i 10 etapes.

Quarta temporada

«Aquest és el nostre quart any i després de tres en els quals hem agafat experiència ja ens hem plantejat l’objectiu de lluitar per qualsevol carrera. Tenim 14 corredores i una de les millors ciclistes del món juntament amb Van der Breggen i Marianne Vos. Amb ella, a més, no només aspirem a aconseguir victòries, sinó que Annemiek es converteixi en una referència per a les més joves», explica Sebastián Unzué, mànager del Movistar femení, seguint l’exemple d’Alejandro Valverde en el conjunt masculí sota el control del seu pare Eusebio. A més, Van Vleuten, al costat de les seves compatriotes Van der Breggen i Vos, són de les poques (de fet les úniques) que cobren un salari similar a les figures del pedal masculí.

Notícies relacionades

Van Vleuten va tancar el 2020 amb 1.229 hores, 9 minuts i 42 segons sobre la bici, entre competició i entrenaments, amb un total de 32.949 quilòmetres recorreguts. «M’agrada el repte del Movistar perquè treballaré amb noies més joves que jo. Per això, si les veig patir, els diré «a mi també em fan mal les cames» i elles pensaran «que potser tampoc anem tan malament» i així començaran a estar més preparades per donar el gran salt», explicava la ciclista neerlandesa poc abans de Nadal en una entrevista a la web ‘El Pelotón’.

Els inicis

En els inicis ni tan sols era escaladora, però a base de constància i sacrifici es va convertir en les millores en aquesta especialitat i potser en la millor contrarellotgista del món de la dècada passada. En els últims quatre anys ha guanyat el 78% de les ‘cronos’ disputades i actualment és la Campiona d’Europa de ciclisme. El 2014 se’n va anar a Sierra Nevada per concentrar-se en altura. I allà va coincidir amb bona part dels nois del Movistar. «Sortia a entrenar amb ells i només els vaig demanar que quan comencessin a pujar potser m’havien d’esperar». I així va passar. Van Vleuten es va convertir llavors en una més en el grup d’entrenament del conjunt espanyol amb què debutarà, amb el coronavirus pel mig, el pròxim febrer a la Setmana Ciclista Valenciana.

Temes:

Movistar