La nova pell de Chris Froome

  • El ciclista britànic, quatre vegades guanyador del Tour, inicia la que potser serà la seva última aventura professional en el conjunt d’Israel.

  • ‘Superman’ López, Cortina, Bardet i Porte, entre els corredors que han canviat d’equip.

  • Diversos equips canvien de nom com Sunweb, ara DSM, i Mitchelton, que es dirà BikeExchange.

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

S’han de passar fins a sis pantalles a l’ordinador per trobar Chris Froome, instal·lat a la plaça 98, en la classificació final de la Vuelta 2020. Quatre vegades guanyador del Tour, dos triomfs més a la Vuelta i un al Giro, el ciclista britànic criat a l’Àfrica va acabar la ronda espanyola a tres hores i mitja de Primoz Roglic, el vencedor. Només va tenir protagonisme quan les càmeres de televisió l’enfocaven, per ser qui era, quan es despenjava a l’inici de qualsevol pujada, lluny de l’època en què ell era el que atacava, el que liderava i el que protagonitzava els atacs, mentre dominava també les contrarellotges.

Froome inicia al capdavant de l’Israel la que segurament serà l’última aventura com a corredor professional als 35 anys i encara amb la incertesa de saber si tornarà a ser mínimament el que era abans de l’accident tingut al Critérium del Dauphiné del 2019. I el seu és potser el fitxatge més sonat de la temporada ciclista 2021 amb noves cares i noves pells, un any ciclista del qual s’espera que pugui discórrer en les dates previstes, sempre amb la por al cos que provoca la pandèmia, els rebrots, les noves soques, les onades, tot i que amb l’esperança que tothom es pugui vacunar al més aviat possible.

Entrenaments a Califòrnia

Froome, ja vestit amb l’uniforme del seu nou equip, que compta amb patrocini oficial d’Israel, prepara la nova temporada a Califòrnia, pels voltants de Los Angeles, a l’espera de debutar el 24 de gener a l’Argentina, a la Volta de San Juan. «Israel marcarà un nou capítol de la meva carrera. I ja tinc ganes de començar aquesta nova aventura», va afirmar el corredor britànic, en declaracions ofertes per la direcció de la carrera argentina.

Precisament, Froome serà dirigit per la primera dona, la britànica Cherie Pridham, que assumeix el paper de directora esportiva en un conjunt World Tour; és a dir de la màxima categoria del ciclisme mundial, en el que fins ara era un ple tècnic de domini masculí.

El 2021 és l’any en què alguns equips canvien de denominació i, per descomptat, de disseny. Així, el Mitchelton australià que continua liderant Simon Yates (el seu germà bessó Adam ha fitxat per l’Ineos igual com Richie Porte, tercer del Tour) passa ara a dir-se BikeExchange. Així mateix, el Sunweb neerlandès varia de patrocinador i a partir d’ara es dirà DSM amb el corredor francès Romain Bardet com a cap de files, en un altre dels sonats canvis per a aquest any.

Els fitxatges del Movistar

Notícies relacionades

El Movistar, el principal equip espanyol, ha incorporat el colombià Miguel Angel Superman López i l’asturià Iván García Cortina, que als 25 anys es presenta com el millor espanyol per a les grans carreres clàssiques. El murcià Rubén Fernández ha trobat lloc al Cofidis, que estava preocupat davant la falta d’escaladors a la seva plantilla. El campió olímpic Greg van Avermaet ha fitxat per l’AG2R, equip que s’ha globalitzat per treure’s l’etiqueta francesa.

L’Emirates, el conjunt de Tadej Pogacar, el jove guanyador del Tour 2020, s’ha reforçat amb l’experiència de Rafal Majka i Matteo Trentin, tots dos de 31 anys, mentre que el Deceuninck vestirà Julian Alaphilippe com a campió del món amb l’arribada de Mark Cavendish a les seves files.